"Aquesta és la història dels meus avis i dels vostres, dels nostres pares i de les nostres vides. D'alguna manera, és la història de tots nosaltres"

Ken Follett


Recomanacions

La caiguda dels gegants

Ken Follett

Ken Follett publica La caiguda dels gegants, la primera part de la trilogia El segle, basada en la història del segle XX vista des de l'òptica de cinc familíes de diversa procedència.

La història del segle XX és el punt de partida de la trilogia que l'escriptor Ken Follet, inicia amb La caiguda dels gegants. Follet deixa enrere l'època medieval per endinsar-nos en un segle ple de canvis i de moviments socials que marcaran a les cinc famílies protagonistes de La caiguda dels gegants; Els Williams, miners de carbó de Gales. Els Fitzherbert, aristòcrates anglesos. Els Kostin, germans russos. Els Ulrich, aristòcrates alemanys. Els Dewar, americans, amb la I Guerra Mundial i la Revolució Russa com a teló de fons.


Consultes


Imatge: www.ken-follett.com

Argument

La caiguda dels gegants arrenca l’any 1911, el mateix dia de la coronació de Jordi V. El destí dels Williams, una familia minera de Gal·les, està unit al dels Fitzherbert, aristòcrates i propietaris de mines. Lady Maud Fitzherbert s’enamorarà de Walter von Ulrich, un jove espía de l’embaixada alemanya a Londres. Les seves vides quedaran lligades a la de Gus Dewar, assesor progresista del president dels Estats Units, Woodrow Wilson, i la dels germans russos Grigori i Leonid Kostin, a qui la guerra i la revolució els ha allunyat del somni de buscar fortuna a América.

El segon títol de la trilogia, prevista l'any 2012, es centrarà en els fills dels protagonistes i la tercera part que arribarà l'any 2014 estarà ambientada entre la Guerra Freda i el final del segle XX

Més imatges-Més informació-Back-Index

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés