Dimarts 1 de juny 2010
 • Concert de música sefardita fusionada amb música asiàtica

  Amb la participació de Paco Díez, Ido Segal i Nantá Kumar. Activitat organitzada en el marc del cicle "Jueus a l'Àsia Central, Índia i Filipines".

  Paco Díez: veu, gaita, mandola, guitarra i percussions.
  Fa més de 25 anys que aquest músic polifacètic castellà treballa amb la cultura tradicional, dedicant-se professionalment a la difusió del riquíssim llegat musical ibèric des de 1994. Els instruments tradicionals ibèrics constitueixen la seva especialitat, difonent-los com a reconegut conferenciant per Espanya, Europa i Amèrica.

  Ido Segal: hansa vinna i violí.
  Nascut israelita, és un destacat intèrpret de hansa vinna, el complex i sonor instrument hindú, i de violí, en el personalíssim estil d'interpretació turc: keman. Actualment ofereix concerts de música clàssica de l'Índia amb el grup Raga, així com tallers i classes de música hindú per a tots els públics, a més de col•laborar amb diversos grups de diferents tendències musicals.

  Nantha Kumar: taula índia, percussió karnàtica i percussió llatina.
  Nét del ja difunt Sr. Retnam, mestre de música karnàtica del sud de l'Índia, va néixer nen prodigi i va començar a tocar per si sol als cinc anys. La seva màxima aspiració és promoure la música índia, l'espiritualitat i cultivar l'art de la percussió. Encara actua per tot el món i va intermitentment a l'Índia i a Singapur per evolucionar en la seva forma de tocar i obtenir el títol de pandit.

 • Jueus a l'Àsia Central, Índia i Filipines

  Cicle celebrat del 30 de maig al 2 de juny a Barcelona, Girona i Madrid

  Dimarts 1 de juny 2010
 • Taula rodona organitzada en el marc del cicle "Jueus a l'Àsia Central, Índia i Filipines"

  La taula rodona començarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec de la Sra. Lluïsa Faxedas, tinenta d'alcalde de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Girona, i de la Sra. Ana Inés de Sequera-Ugarte, ambaixadora de Filipines a Espanya. Moderarà: Sr. Miguel de Lucas, secretari general de Casa Sefarad-Israel.

  Ponències:
  - Rumbo al Oriente: Judíos en el Índico y en la Ruta de la Seda, a càrrec del Sr. José Tavim, professor de la Universitat de Lisboa.
  - Los judíos de la India, a càrrec del Sr. José Antonio de Ory, diplomàtic.
  - Los judíos en Filipinas, a càrrec del Sr. Florentino Rodao, professor de la Universidad Complutense.

  Lloc: Institut d'Estudis Nahmànides (c/ St. Llorenç, s/n)
  Entrada lliure fins a omplir l'aforament.
  Organitza: Casa Asia i Casa Sefarad-Israel, amb la col·laboració del Patronat Call de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Red de Juderías de España.

 • Back-Index

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés---