• Vitamina C

  La vitamina C també anomenada àcid ascòrbic és un nutrient essencial. Ajuda al desenvolupament de dents i genives, ossos, cartílags, a l'absorció del ferro, al creixement i reparació del teixit connectiu normal (pell més suau, per la unió de les cèl·lules que necessiten aquesta vitamina per unir-se), i a la producció de col·lagen.
  S'utilitza per evitar l'envelliment prematur, protegir el teixit connectiu, la "pell" dels vasos sanguinis, facilita l'absorció d'altres vitamines i minerals i és antioxidant.

 • Àloe vera

  Planta africana amb aparença de cactus, és molt cobejada en cosmètica.
  Actua com a important regenerador cel·lular, cicatritzant i tonificant que penetra fàcilment fins al fons de la pell. Quan es fa servir amb regularitat, evita les arrugues prematures i retarda les pròpies de l'edat. La seva propietat astringent redueix el gruix dels porus oberts i serveix com a excel·lent fixador per utilitzar sota de la base de maquillatge.
  També és capaç de filtrar els raigs ultraviolats, calmar la pell bronzejada i atenuar i arribar a eliminar les taques solars, tot i que necessita un període llarg de temps per mostrar-ho. És molt efectiu en la prevenció o eliminació de petites estries si s'aplica amb constància.

 • Retinol

  El retinol és la forma de la vitamina A que es troba a les fonts alimentàries d'origen animal, és de color groc i és important per a la visió i el creixement ossi.

 • BASES DELS COSMÈTICS

 • Col·lagen

  El col·lagen és una molècula proteïca que forma fibres, les fibres col·làgenes.
  El col·lagen tipus I es troba abundantment a la derma, a l'os, al tendó i a la còrnia. Es presenta en fibril·les estriades de 20 a 100 nm de diàmetre, agrupant-se per a formar fibres col·làgenes majors. La seva funció principal és la de resistència a l'estirament.
  Un defecte de la síntesi del col·lagen és l'anomenada Síndrome del corn occipital o cutis laxa. Una deficiència en l'activitat de la lisil oxidasa provoca defectes en la formació d'enllaços creuats que originen una pell laxa i tova, i l'aparició durant l'adolescència de corns occipitals ossis.

 • Àcid hialurònic

  Es concentra en les articulacions, els cartílags i la pell. En un home mitjà de 70 quilograms de pes pot haver una quantitat total de 15 grams d'àcid hialurònic en el seu cos, i un terç d'aquest es degrada i sintetitza cada dia.
  S'utilitza com a cicatritzant de ferides i úlceres. El seu ús en cosmètica es coneix des de 1996, i té la capacitat de retenir l'aigua en un percentatge equivalent a milers de vegades el seu pes. És per això que es fa servir per hidratació de l'epidermis ja que reconstitueix les fibres que sostenen els teixits de la pell. En crema prevé arrugues i ajuda a retenir l'aigua.
  La funció principal de l'àcid hialurònic és com a material de farciment en cirurgia estètica utilitzant-se en implants i farcits; s'injecta on no hi ha múscul just sota la pell on hi ha la arruga.

 • El caviar

  Les freses de l'esturió, a més de constituir un menjar exquisit, s'han revelat com un component essencial, per les seves excel·lents propietats, per a l'elaboració de tractaments de bellesa i cremes facials o corporals.
  A Rússia, un dels països exportadors més importants, s'utilitza, com l'àloe vera, en la cicatrització de la pell després de ser sotmesa a una operació.
  El descobriment del caviar per a la cosmètica es deu sobretot a la seva sorprenent capacitat per regenerar la pell, l'efecte és gairebé immediat, actuant com si fos un lifting.

 • Coenzim Q10

  El Coenzim Q10 és un component present en la nostra pell que té un paper fonamental en el metabolisme energètic de totes les cèl·lules del cos, ajudant al propi organisme a obtenir energia.
  Amb l'edat la quantitat de Coenzim Q10 present en el nostre cos disminueix, el que redueix el subministrament d'energia que es necessita per protegir i reparar les cèl·lules. Per això, a mesura que envellim la pell perd elasticitat i comença a tenir un aspecte "cansat"; el teixit perd fermesa i comencen a aparèixer unes petites línies que posteriorment es convertiran en arrugues. L'estrès, els factors mediambientals i especialment els raigs UVA acceleren aquest procés.
  Per això, és fonamental proporcionar a la pell una ajuda externa per regenerar el metabolisme energètic i permetre a les cèl·lules que tornin a produir la quantitat necessària d'energia.

 • Back-Index

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés---------------------