Cactus (Echinopsis multiplex)

Sota la denominació de cactus s'ampara una gran quantitat d'espècies de plantes suculentes, gairebé totes originàries d'Amèrica, que constitueixen una de les plantes domèstiques per excel·lència, especialment apreciades per la seva resistència a les condicions climàtiques de sequera i calor, de fet són plantes molt poc consumidores d'aigua, i per l'espectacularitat de les seves floracions.

Malgrat aquesta característica, les flors de les diverses espècies de cactus solen durar molt poc, a vegades unes poques hores, i les seves dimensions poden arribar a superar les de la planta. Moltes espècies tenen una floració nocturna, atès que són pol·linitzades per animals nocturns com les arnes i els rats penats.

Si bé no tan freqüent en parcs i jardins, sí es poden contemplar exemplars a balcons i finestres de la ciutat, alguns d'unes dimensions considerables. L'exemplar de les imatges, fotografiat a darrers de juliol de 2008, pertany a la subcategoria Echinopsis. La floració, en tot el seu esplendor, va durar uns pocs dies.


Back