Arròs de calamars, sípia i gamba

Sopa de peix
-------- - 3 cebes mitjanes pelades
-------- - 1 porro net i tallat finament
-------- - 8 tomàquets madurs trossejats
-------- - 2 fulles de llorer
-------- - 1 c.s. de pebre vermell dolç
-------- - 1,5 kg de peix per sopa
-------- - 4 litres d'aigua
Refugar amb oli verge la ceba fins que adquireixi color i incorporar el porro, sofregir 2 minuts i finalment els tomàquets fins a completar la cocció de les verdures. Afegir les fulles de llorer, el pebre vermell i el peix per fer sopa i continuar la cocció del conjunt. Mullar amb aigua, portar a ebullició i coure a foc mitjà durant 25 minuts. Colar i reservar.

Carpaccio i suc de gamba
Separar el cap del cos de les gambes. Sofregir lleugerament els caps amb oli verge i a foc viu junt amb les làmines d'all. Un cop daurats ambdós, incorporar pebre vermell i mullar amb sopa de peix fins a cobrir. Coure durant 5 minuts, colar i reservar.
Retirar l'intestí dels cossos i distribuir aquests entre dues làmines de paper film, pressionar-los fins a obtenir un disc pla i reservar al congelador.

Musclos i aigua de mar
Netejar el quilo de musclos amb aigua freda i obrir-los al vapor per recuperar l'aigua de mar que desprendran. Separar la carn de la clova i reservar-la per introduir-la a l'arròs a mitja cocció.

Picada
Torrar i picar els pistils de safrà junt amb els alls pelats i el julivert. Reservar.

Ingredients de l'arròs
-------- - Oli verge de l'Empordà
-------- - 2 cebes mitjanes pelades i tallades finament
-------- - 3 grans d'all pelats i picats finament
-------- - 5 tomàquets madurs sense pell ni llavors
-------- - 1 pebrot verd tallat a daus
-------- - 800 gms de calamars
-------- - 1 quilo de sípia
-------- - 1 quilo de musclos
-------- - 10 unitats de gamba pelada i tractada com a carpaccio
-------- - 600 gms d'arròs de Pals, varietat bomba

Elaboració
Saltejar a foc viu amb oli verge la sípia tallada a daus petits i els calamars tallats a tires fins que es begui l'aigua, i reservar.

Sofregir lentament a la mateixa cassola les cebes, després els alls i finalment la polpa dels tomàquets, fins a obtenir un sofregit concentrat.

Incorporar el pebrot junt amb la sípia i el calamar prèviament saltjats i refugar tot el conjunt a foc fluix durant quinze minuts mullant amb sopa de peix fins a computar. Salpebrar, distribuir l'arròs i mullar amb la sopa de peix junt amb l'aigua dels musclos i el suc de les gambes, els tres molt calents.

Fer coure a foc fort durant 5 minuts, incorporar la carn dels musclos, rectificar definitivament de sal i pebre, incorporar la picada i completar la cocció al forn.

Un cop fora del forn distribuir el carpaccio de gamba crua, mullar amb oli verge i sal gruixuda. Deixar reposar, i servir.Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next