Bacallà confitat amb oli verge amb salsa de coco i gingebre

Ingredients
-------- - Llom (morro) de bacallà extra dessalat al punt
-------- - Oli verge d'aroma fort
-------- - Gingebre picat molt fi
-------- - All picat molt fi
-------- - 1 llauna de llet de coco
-------- - Mongetes edamame escaldades

Elaboració
Per a la salsa, escalfar una paella amb oli i aromatitzar amb l'all i el gingebre picats. Afegir la llet de coco, triturar-ho tot, i coure suaument durant uns minuts.
Escalfar en una altra paella oli suficient per submergir el bacallà, a 70º C com a màxim. Introduir-hi els lloms del bacallà i confitar durant 7 minuts.
Emplatar el bacallà salsejat amb el coco i acompanyar de les mongetes edamame pelades.

Les mongetes edamame
Edamame significa literalment "mongeta de peduncle" i es refereix a les llavors de soja tendres, recollides amb el peduncle. Per edamame s'entén també la preparació de les beines bullida en salmorra, que és la forma més freqüent de preparar-les.
En xinès, les llavors immadures es denominen maodou, literalment "mongeta peluda", i la beina maodoujia, literalment "beina de mongeta peluda". En xinès el plat s'anomena en realitat "maodou bullit", però igual que al Japó, si en un restaurant es demana maodou segurament ho serveixin bullit en aigua amb sal.
La referència més antiga d'aquest plat data de 1275, quan el monjo japonès Nichiren Shonin va escriure una nota d'agraïment a un parroquià per l'edamame que havia deixat en el temple.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next