Sopa de tomàquet i síndria

Ingredients
-------- - 500 gms de síndria
-------- - 250 gms de tomàquet
-------- - Oli, sal i pebre

Elaboració
Tallar la síndria procurant que quedi una part de la zona blanca de la pell. Escaldar i pelar els tomàquets. Triturar els ingredients, i colar-los amb un xinès.
Tallar uns daus de síndria i pasar-los per la planxa o la paella, sense oli. Afegit a la sopa li dóna un sabor peculiar i poc comú.
Per emplatar, col·loquem al fons uns daus de síndria, al damunt la sopa colada, i amanim a gust amb oli, sal i pebre. Si ens agrada el vinagre, podem afegir-n'hi (vinagre de poma, per exemple).

Propietats de la síndria
La part blanca de la síndria, la que habitualment no es consumeix, és la que té una concentració més elevada de citrulina, substància que té la capacitat de produir un relaxament dels vasos capil·lars. A més, al ser convertida aquesta substància en un aminoàcid anomenat arginina, actúa sobre el cor, el sistema circulatori i manté un bon sistema immunològic. És possible que la síndria no sigui tan específica pel que fa al seu ús com el Viagra, però el seu consum és una bona forma de dilatar els vasos sanguinis sense produir efectes secundaris.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next