Garotes amb ou batut i t˛fona

Ingredients
-------- - Garotes
-------- - Ou batut
-------- - T˛fona

El plat
Plat d'elaboraciˇ tan senzilla com deliciˇs, que nomÚs es pot preparar de gener a marš, quan el mar estÓ baix, a les minves hivernals, perÝode en el que les garotes, o garoines, estan plenes.
Damunt una capa d'oves de garotes s'hi diposita una altra capa d'ou batut tebi, i al damunt, s'hi ratlla la t˛fona, que, segons les preferŔncies, serÓ blanca o negra (veure article sobre la t˛fona), i que potencia el sabor dolcet de les garotes.
El resultat Ús un plat extraordinari pels seus sabors, per˛ tambÚ pel seu aspecte cromÓtic.

Les garotes o garoines
Per molts considerat el fruit de mar mÚs deliciˇs, constitueix un clÓssic a molts pobles de la Costa Brava durant els mesos d'hivern, temporada en la que se celebren les "garoinades", menjades colĚlectives de garotes vora el mar, netejades amb la mateixa aigua salada, acompanyades de pa de pagŔs o coca, i vi negre. I ha qui les acompanya de botifarra negra.
Aquest exquisit regal del mar Ús, com diuen alguns "d'obrir i menjar", atŔs que, una vegada obertes, al cap de poques estones, les oves o g˛nades perden la seva consistŔncia, l'aparenša, i es liqŘen, tot i que no per aix˛ perden el seu sabor potent.

Els ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
La preparaciˇ (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom

© FŔlix XunclÓ/Assumpciˇ ParÚs
Back-Index