Infusió solar d'estèvia i maria lluïsa

Ingredients
-------- - Fulles d'estèvia
-------- - Fulles de maria lluïsa
-------- - Aigua

La infusió solar
Poseu en una ampolla de vidre blava o verda les fulles aromàtiques i/o medicinals que vulgueu i ho deixeu 3 hores al sol (infusió solar), passat aquest temps ho deixeu a temperatura ambient 21 hores (total: 1 dia), passat aquest temps ho coleu i ho guardeu a la nevera fins el moment de servir-ho.


L'estèvia (Stevia rebaudiana)
És una espècie pertanyent al gènere Stevia. Aquest gènere recull unes cent cinquanta espècies d'herbes i arbusts de la família dels girasols (Asteraceae), nativa a l'Amèrica del Sud i a l'Amèrica Central subtropical i tropical. La Stevia rebaudiana és anomenada comunament fulla dolça, fulla de sucre, o simplement estèvia, i és àmpliament coneguda per les seves fulles dolces. Com a substitut del sucre, el gust de l'estèvia és més suau i dura menys; tot i així el seu extracte pot arribar a tenir un gust amarg o fins i tot deixar un regust de regalèssia en concentracions altes.
La dosi que solen utilitzar la major part de persones que han observat efectes beneficiosos és de 4 fulles tendres menjades directament abans de dinar o quan es dina i 4 fulles més abans o mentre se sopa. Si no es disposa de fulles tendres es pot preparar una infusió de fulla seca (una infusió al matí i una altra al vespre). La dosis per una infusió és una cullereta de postres de fulla seca trossejada per tassa d'infusió.

(Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index