La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Els dies 19, 20 i 21 de novembre 2017 es va celebrar a Fira de Girona l'edició 2017 del Fòrum Gastronòmic, esdeveniment referencial que situa a ciutat a l'epicentre gastronòmic del món, en el marc del qual s'han aplegat figures del sector com els germans Roca d'El Celler de Can Roca. Durant aquesta edició s'ha fet un acte d'homenatge al desaparegut gastrònom, músic i col·laborador de Catalunya Ràdio, Pere Tàpies.

Tòfona blanca del Piemont (Tuber magnatum Pico)
(Ampliar) - Tòfona blanca del Piemont (Tuber magnatum Pico).

En aquesta edició el Fòrum ha estat visitat per unes 25.000 persones, superant el rècord anterior, que també s'havia incrementat d'un 30% la superfície d'exposició, superant l'habitual de Barcelona, i donant cabuda a uns 250 expositors.
Han participat en ponències i tallers Joan Roca, Paco Pérez, Pere Planagumà, Xavier Franco o Joan Carles Sánchez, per citar-ne alguns de gironins, i també n'hi ha hagut que han cuinat per firmes comercials presents al certamen, com ara Xavier Sagristà, del restaurant Castell de Peralada, o Jordi Juncà, de Ca l'Enric de la Vall de Bianya.
Cal destacar la presència dels responsables de productes distingits amb el segell de qualitat Girona Excel·lent, o petits productors de diferents sectors. Un de cada cinc expositors eren petits productors.

Estands dels Fòrum
(Ampliar) - Estands dels Fòrum.

A l'última jornada del Fòrum es van lliurar els Premis Josep Mercader, en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana. Els guardonats van ser Núria Bàguena, en la categoria de divulgació; Toni Gerez, en la de sala; Albert Grassot, en la de productor; Miquel Bofill, en la del vi; i Joan Bosch, Benvingut Aligué i Jaume Font, en la de cuina. A l'acte hi va ser present Josep Roca, que en el tast de vins del mateix matí va voler remarcar la implicació dels alumnes i els professors de l'Escola d'Hostaleria de Girona en el Fòrum, que varen participar en tallers, tastos i altres activitats.

Estands dels Fòrum
(Ampliar) - Estands dels Fòrum.

[Més imatges]-----------Back-Index-Next


Josep Clausell, d'Arròs Molí de Pals
(Ampliar) - Josep Clausell, d'Arròs Molí de Pals.
Treball fet amb xocolata
(Ampliar) - Treball fet amb xocolata.
Quim Matas, de La Bisbal, productor del sofregit de ceba
(Ampliar) - Quim Matas, de La Bisbal, productor del sofregit de ceba.
Productes del Fòrum
(Ampliar) - Productes del Fòrum.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés