Inici Selecció de productes gastronòmics Restaurants recomanats Esdeveniments gastronòmics Receptes Dotze mesos, dotze menús Pedres de Girona

Toni Vallory, del col·lectiu Bons Fogons, durant la presentació.

---

Els restaurants membres del grup gastronòmic Girona Bons Fogons, organitzen les IX Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, que es celebren del 31 de Gener al 28 de Febrer 2015. Durant aquests dies, tots els restaurants Cal Ros, Duc de l'Obac, La Calèndula, La Banyeta, Occi, la Riera de Sant Martí Vell i el Celler de Can Roca, incorporen a les seves cartes plats elaborats amb aquesta matèria primera tant especial.

IX Jornades gastronòmiques de la tòfona 2015

(Ampliar) - Els cuiners de Bons Fogons participants en la presentació de les Jornades.

El dijous 29 de gener s'han presentat les jornades al taller de reparació de metalls de Joan Ensesa, un dels espais més singulars del Barri Vell de Girona, seu de l'antic teatre Odeon, on els assistents han pogut gaudir d'un esmorzar a base de pa amb tomàquet i botifarra a la graella amb encenalls de tòfona.

L'objectiu d'aquests jornades és explicar què és la tòfona, donar a conèixer un producte molt present a Catalunya que a vegades és contemplat com elitista i, sobretot, fer gaudir els comensals d'un producte culinàriament molt complert tant a nivell estètic com de sabor i gust. Les comarques gironines són una zona poc productora de tòfona; només se'n fa a la Vall del Llémena i en quantitats tan petites que no es comercialitzen. Per això, la majoria de les que s'utilitzen provenen de Castellterçol, al Vallès Oriental. • VII Jornades de la tòfona. Article i reportatges fotogràfics de l'edició 2013 de l'esdeveniment gastronòmic.

 • VI Jornades de la tòfona. Article i reportatges fotogràfics de l'edició 2012 de l'esdeveniment gastronòmic.

 • IV Jornades de la tòfona. Article i reportatges fotogràfics de l'edició 2010 de l'esdeveniment gastronòmic.


 • ---

  Botifarra a la brasa amb tòfona
  [Més imatges]

  Back-Index-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés