La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 12 al 14 de setembre 2014 es va celebrar, amb diverses activitats, la 15a. Jornada Europea de la Cultura Jueva al Centre Bonastruc ça Porta. El tema d'aquesta edició va ser "Les dones en el judaisme".
El dissabte 13, dins les activitats teatrals, es va representar "El último atardecer", de Tuchi Rotenberb, d'Argentina, obra interpretada per Graziella Sureda i Ramon Panosa. Aquesta obra ja havia estat representada al mateix centre dins la programació de microteatre al Call del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona FITAG-2013.

El Pati dels Rabins, del Centre Bonastruc ça Porta, escenari de la representació
(Ampliar) - El Pati dels Rabins, del Centre Bonastruc ça Porta, escenari de la representació.

"El último atardecer" és una obra breu de gran bellesa i molt emotiva. Transcorre l'endemà de la Nit dels vidres trencats, quan dos amants s'han de separar perquè ella és jueva i ell s'allista a l'exèrcit nazi.
Formava part de Shalom Aleijem, espectacle basat en una idea original de Ramon Perera, el qual es va representar l'any 2013 al Museu d'Història dels Jueus en el marc de les sessions de microteatre organitzades pel FITAG. Una versió d'aquest espectacle ha estat representada recentment a l'Argentina.

Graziella Sureda i Ramon Panosa en un moment de la representació
(Ampliar) - Graziella Sureda i Ramon Panosa en un moment de la representació.

La direcció i posada en escena ha anat a càrrec de Graziella Sureda, i ha estat interpretada per Graziella Sureda i Ramon Panosa. La música és de Darío Borcosque.


[Més imatges]-------------Back - Index - Next

Ramon Panosa i Graziella Sureda en un moment de la representació

Ramon Panosa i Graziella Sureda en un moment de la representació

Graziella Sureda, al final de l'obra

Graziella Sureda, al final de la representació de "El último atardecer"

  • Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona 2013. Reportatge i article de l'edició 2013 de microteatre al Centre Bonastruc ça Porta.

  • Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona 2014. Reportatges i article de l'edició 2014 del festival de teatre.

  • 13a Jornada Europea de la Cultura Jueva. Reportatge i article de l'edició 2012 de la jornada al Centre Bonastruc ça Porta.

  • El Centre Bonastruc ça Porta. Reportatge i article del Centre que acull el Museu d’Història dels Jueus i l’Institut d’Estudis Nahmànides.

  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés