La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 9 d'octubre 2015 ha tingut lloc a la plaça del vi la concentració de vehicles participants en la 52ena edició de la Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona - Costa Brava.
L'espectacle dels automòvils participants ha cridat l'atenció de molta gent, que es fotografiava al costat d'un Roll Royce blanc, baixant d'un Routemaster, un autobús anglès vermell de dues plantes, o simplement tafanejar l'interior i els motors d'aquestes joies sobre rodes.

52a Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona - Costa Brava

(Ampliar) - 52a Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona - Costa Brava a la plaça del Vi.

En aquesta edició, del 9 al 12 d'octubre 2015 els vehicles recorreran les comarques del Gironès, el Baix i Alt Empordà, i un tram del Rosselló.
La primera Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona Costa Brava es va portar a terme, amb aquest nom, l'any 1964, després de dues edicions anteriors. Se celebra la primera quinzena de setembre i la seva durada és de 4/5 dies, en què se segueixen diferents itineraris que van variant a cada caravana.
A les primeres trenta-nou edicions, només eren admesos els vehicles construïts fins el 1930, però a partir de l'any 2003, amb motiu de la XL edició, s'accepten vehicles construïts fins a l'any 1939.
Fins a l'any 1999, el aleshores príncep Felip de Borbó, era el president d'honor de la caravana. Des de l'any 2000, el president d'honor va ser el president de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley. L'any 1996, la Generalitat de Catalunya, segons resolució de 10 d'octubre, va incloure la Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona-Costa Brava en el cens de Festes Locals d'interès turístic.

La IX Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona-Costa Brava, organitzada pel Motor Club Girona, aturada a l'exterior del castell de Peralada, el 17 de setembre 1972
(Ampliar) - La IX Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona-Costa Brava, organitzada pel Motor Club Girona, aturada a l'exterior del castell de Peralada, el 17 de setembre 1972. Narcís Sans Prats, CRDI - Ajuntament de Girona.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

L'Esperit de l'Èxtasi, insignia de Rolls Royce, dissenyada per Charles Robinson Sykes

(Ampliar) - "L'Esperit de l'Èxtasi", insignia de Rolls Royce, dissenyada per Charles Robinson Sykes.

Un Routemaster, un autobús anglès vermell de dues plantes

(Ampliar) - Un Routemaster, autobús anglès vermell de dues plantes.

L'Esperit de l'Èxtasi, insignia de Rolls Royce, dissenyada per Charles Robinson Sykes

(Ampliar) - "L'Esperit de l'Èxtasi", insignia de Rolls Royce, dissenyada per Charles Robinson Sykes.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés