Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants.

El monestir de Sant Pere de Galligants, del qual només en resten visibles l'església i el claustre, és una de les mostres més notables del romànic català. Actual seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona, tenim constància de la seva existència ja en el segle X si bé la construcció actual és del segle XII. En el monestir hi vivien monjos benedictins segons l'estricta regla de Sant Benet, que van teixir la seva història en relació amb la ciutat i amb el seu territori.

Aquesta visita teatralitzada pretén acostar-nos, de forma entretinguda i divertida, a la vida i a la quotidianitat no tant sols d'aquells monjos sinó també de la gent del segle XII, a través de l'escenari tan emblemàtic que és aquest monestir. En aquest edifici, encara poc estudiat, hi tenen cabuda històries i fets curiosos que ens expliquen una mica més el tarannà d'aquella societat.

(Text del fulletó de la visita guiada)

Les imatges del reportatge han estat obtingudes durant la visita del 30 d'agost de 2009.
  • El monestir de Sant Pere de Galligants. Reportatge fotogràfic del monument romànic, amb articles explicatius de la seva història al llarg dels segles i de la seva arquitectura.

  • El claustre de Sant Pere de Galligants. Reportatge fotogràfic del claustre del monestir, amb un estudi iconogràfic de cada capitell que el forma.

  • El Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona. Reportatge fotogràfic i dades d'interès del Museu, que té la seva seu al monestir, i de les col·leccions que s'hi exhibeixen.


    Back-Index