La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 4 de setembre 2015 organitzat per l'assemblea comarcal de l'ANC al Gironès, es va realitzar un triple punter gegant humà a les escales de la Catedral per simbolitzar la Via Lliure de l'11-S que es farà a la Meridiana de Barcelona. En l'acte, també hi va haver parlaments de representants d'entitats i partits sobre els eixos de la Via Lliure, i de l'escriptor Josep Maria Fonalleras qui va llegir el manifest.

El triple punter, assaig de la Via Lliure a les escales de la catedral

(Ampliar) - El triple punter, assaig de la Via Lliure a les escales de la catedral.

La coordinadora de l'ANC al Gironès, Carme Renedo, i el tresorer de l'AMI i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, varen iniciar l'acte amb els seus parlaments.
Els deu eixos que s'han treballat durant tot l'estiu en diverses àrees de Catalunya es van explicar en l'acte d'ahir per representants polítics i d'entitats sobiranistes. Solidaritat, equilibri territorial, obertura al món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, benestar i justícia social, innovació, regeneració democràtica, i educació i cultura són els eixos amb què es formarà la Via Lliure de l'11-S.

Escales de la catedral durant la presentació dels deu eixos
(Ampliar) - Escales de la catedral durant la presentació dels deu eixos.

Cadascun dels eixos el va explicar resumidament Natàlia Figueras (CDC), David Mascort (ERC), Laia Pèlach (CUP), Carles Ferreira (MES), Elena Ribera (Demòcrates de Catalunya), Carles Bonaventura (Reagrupament), Andreu Garriga (Solidaritat), Glòria Plana (Avancem), David Martí (Òmnium Cultural) i el mateix Cervera, en nom de l'AMI.
L'escalinata de la catedral es va omplir de rosa, el color de l'eix de la innovació que és el que s'ha treballat a les comarques gironines i que a Lloret de Mar va tenir lloc l'acte central d'aquest eix.
El punt final a l'acte el va posar el manifest conjunt que s'ha anat llegint en els actes centrals dels diversos eixos i que en aquesta ocasió va anar a càrrec de l'escriptor Josep Maria Fonalleras. Finalitzats els parlaments, es va cantar "Els Segadors".

El campanar de Sant Feliu des de les escales de la Catedral, durant l'acte
(Ampliar) - El campanar de Sant Feliu des de les escales de la Catedral, durant l'acte.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

Josep Maria Fonalleras durant la lectura del manifest

(Ampliar) - Josep Maria Fonalleras durant la lectura del manifest.

L'estelada al lateral de les escales de la Catedral

(Ampliar) - L'estelada al lateral de les escales.

Moments previs a la formació dels punters

(Ampliar) - Formació dels punters.

Desplegament de l'estelada al lateral de les escales de la Catedral
(Ampliar) - Desplegament de l'estelada al lateral de les escales de la Catedral.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés