La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'1 de juny 2015, a la sala Guildhall de Londres, es va fer pública la llista dels millors restaurants del mó 2015, llista encapçada pel restaurant gironí "El Celler de Can Roca".
El dimarts 2 de juny 2015 Joan Roca, Josep Roca i Jordi Roca, varen ser rebuts de forma multitudinària a la plaça del Vi de Girona, , amb motiu d'haver estat nomenat el seu restaurant "El Celler de Can Roca" com millor restaurant del món per la revista especialitzada "Restaurant".
Aquesta distinció ja els va ser atorgada l'any 2013, i el 2014 varen quedar en segon lloc, quan la primera posició va ser pel restaurant danès "Noma".

Els germans Roca al balcó de l'Ajuntament, amb la bandera del Girona FC
(Ampliar) - Els germans Roca al balcó de l'Ajuntament, amb la bandera del Girona FC.

Varen ser rebuts per unes 300 persones abillades amb gorres de paper blanc que emulaven les típiques gorres de cuina, que duien a cada costat els hashtag #amuntgirona #amuntceller, i que havien estat repartits pels organitzadors de l'homenatge ciutadà als artífexs del Celler de Can Roca.
Després de passar per la catifa que s'havia preparat, signar autògrafs i rebre l'afecte dels seus conciutadans i autoritats municipals i provincials, els tres germans, acompanyats pels seus pares, les seves dones i fills han pujat al balcó de l'Ajuntament des d'on varen agraïr la resposta ciutadana.
Els germans Roca han reivindicat el paper de Girona com a capital mundial de la cuina, han tornat a reiterar la importància de l'equip en l'èxit aconseguit i s'han mostrat esperançats en què el Girona FC aconsegueixi aquest cap de setmana (7 de juny) l'ascens directe a primera divisió.

Salvador García Arbós, durant la introducció als parlaments dels germans Roca, al balcó de l'Ajuntament
(Ampliar) - Salvador García Arbós, durant la introducció als parlaments dels germans Roca, al balcó de l'Ajuntament.


  • El Celler de Can Roca. Reportatge fotogràfic, fundat a finals d'agost de 1986 pels tres germans Roca.

  • Homenatge als germans Roca 2013. Reportatges i articles de la rebuda a Girona dels germans Roca amb motiu del seu nomenament com millor restaurant del món 2013.

  • "El Somni". Reportatge la presentació a Sant Pere de Galligants de l'exposició de Franc Aleu i el Celler de Can Roca el 6 de setembre 2013.

  • Els germans Roca, pregoners de Fires 2009. Reportatge del pregó dels germans Roca com inici de les Fires i Festes de Sant Narcís, patró de Girona, l'octubre de 2009.

  • Jordi Roca, durant la rebuda a la plaça del Vi
    (Ampliar) - Jordi Roca, al balcó de l'Ajuntament, durant la rebuda a la plaça del Vi.

    Josep Roca, durant la rebuda a la plaça del Vi
    (Ampliar) - Josep Roca, al balcó de l'Ajuntament, durant la rebuda a la plaça del Vi.

    Joan Roca, durant la rebuda a la plaça del Vi
    (Ampliar) - Joan Roca, al balcó de l'Ajuntament, durant la rebuda a la plaça del Vi.


    [Més imatges]-------------Back - Index - Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés