La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

A Catalunya hi ha una destacada població diola, que el 2001 va crear l'associació Oudiodial, que en la seva llengua significa ens ajuntem. L'entitat, que va ser legalment constituïda el 2003, compta amb uns 800 socis i està estructurada en set seccions en representació de les localitats on majoritàriament resideixen els dioles a Catalunya: Girona, Mataró, Sant Celoni, Granollers, Martorell, Vic i Rubí.

Formada inicialment amb l'objectiu de donar acollida i suport a les famílies nouvingudes, ben aviat l'associació va anar ampliant el seu àmbit d'actuació a través de la celebració de diferents activitats des de la perspectiva que donar a conèixer la riquesa de la pròpia cultura constitueix una important eina de relació i incorporació social, a la vegada que una forma eficaç per a la seva preservació entre la població adulta, jove i infantil.

Els diola valoren la pròpia cultura com un dels principals factors de cohesió social, integració i convivència. També treballen per millorar les condicions de vida de la societat d'orígen i així al 2008 van contribuir amb els seus fons a la realització d'un projecte sociosanitari a la ciutat de Bignona.

Per dur a terme les seves celebracions culturals i participar més activament en els actes comunitaris de les diferents seccions, l'associació Oudiodial ha creat dos grups musicals de dansa tradicional diola, un a Girona, el Casumai, i un altre a Mataró.

Text extret de document de l'associació Oudiodial de Girona.


Contacte:

Bacary Sane
e-mail: bacsan@hotmail.es
Telèfon: 661 002 707



Actuació del grup Casumai a la vila de Salt, el 24/07/2010.

Back-Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés