La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 9 de març 2013, sota el lema "Enllaçats per la Llengua", Som Escola ha organitzat una jornada festiva i reivindicativa, amb un seguit d'activitats lúdiques en defensa de l'escola en català, amb el punt de partida al Mercat del Lleó.

S'ha iniciat amb una ballada de sardanes a càrrec de la colla sardanista "Aires Gironins" del GEiEG, a la que ha seguit una cercavila de Fal·lera Gironina, amb bastoners, gegants i capgrossos, fins a la plaça Catalunya, on s'ha aturat per tal de formar una cadena humana amb la qual els seus integrants van escenificar l'enllaç per la llengua.

L'enxaneta del Marrecs de Salt

(Ampliar) - L'enxaneta del Marrecs de Salt.

La cercavila va continuar fins a la plaça del Vi, on el gegants Carlemany i Anna Gironella varen fer una ballada, i la colla castellera "Marrecs de Salt" aixecaren un pilar de quatre; l'enxaneta va mostrar un cartell on es llegia "Per un país de tots, l'escola en català".

La professora i poeta Rosa Font Massot va llegir un manifest en defensa de les "polítiques d'equitat" per avançar en la normalització de l'ús i el coneixement del català, fent-lo present a les administracions, l'escola i els mitjans de comunciació, a més de consolidar-lo com a "llengua comuna i de cohesió social".

Rosa Font Massot llegint el manifest

(Ampliar) - Rosa Font Massot llegint el manifest.

Finalment, la Coral Saba Nova va interpretar el "Cant de la Senyera", i la jornada va finalitzar amb una cantada conjunta de "Els Segadors".

A més dels col·lectius representats a Som Escola, les entitats gironines que van subscriure aquesta declaració "enfront dels atacs contra la llengua catalana" van ser els Clubs esportius de bàsquet Onyar, Pompeu Fabra i Sant Narc&icute;s, la Colla castellera Marrecs de Salt, la Colla sardanista Aires Gironins, la Coral Saba Nova, l'Esplai de la Parròquia de Sant Josep, Fal·lera Gironina, el GEiEG, el Mercat del Lleó i la Universitat de Girona.


Concentració per l'Escola en Català. Reportatge fotogràfic de la concentranció a la plaça del Vi el 10 de desembre 2012.Ballada de sardanes a la plaça Salvador Espriu.El gegant Carlemany, a la porta del Mercat del Lleó.

Els Marrecs de Salt fent pinya

(Ampliar) - Els Marrecs de Salt fent pinya; tot un símbol del país.

[Més imatges]-------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés