La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Carrers del Barri Vell i plaça dels Jurats - dissabte 6 de juliol de 2013

El dissabte 6 de juliol es va celebrar a la plaça dels Jurats una Nit de folk, que es va iniciar amb una cercavila dels gegants i capgrossos de Girona, des de la Rambla de la Llibertat, passant pels carrers del Barri Vell, fins conduir la gent que els seguia a l'indret on va tenir lloc l'actuació d'Anaís Falcó, de Catalunya, els germans Martorell, de Mallorca, i Bal Brotto-Lopez, d'Occitània.

La Marieta de les Cols a l'Argenteria
(Ampliar) - La Marieta de les Cols a l'Argenteria.

Aquesta activitat, que es desenvolupava dins la programació de Folk a l'estiu, estava lligada al dotzè curs d'estiu de música i dansa tradicionals, reconegut als estudiants de la Universitat de Girona i de la Universitat de Barcelona, entre altres acreditacions.

Ball dels gegants i capgrossos al carrer de la Força
(Ampliar) - Ball dels gegants i capgrossos al carrer de la Força.

El Folk a l'Estiu és una programació de música i ball folk i tradicional, principalment dels Països Catalans i Occitània però obert sovint a d'altres cultures minoritzades d'Europa, a la ciutat de Girona.

Nascut a partir del punt de ball folk que durant tot l'any funciona al Centre Cívic de Sant Narcís i del curs d'estiu de música i dansa tradicionals de la Universitat d'Estiu de Girona, el Folk a l'Estiu és una programació oberta i gratuïta que es fa el seu lloc dins l'oferta cultural i de lleure de la ciutat.

Cartell de Folk a l'estiu 2013
(Ampliar) - Cartell de Folk a l'estiu 2013.

Escampillem és una associació nascuda a Girona l’any 1992 i des d’aleshores protagonitza a les comarques del nord de Catalunya una incansable i coneguda activitat de divulgació i actualització del patrimoni musical tradicional amb concerts, espectacles, balls, etc.

Escampillem és present als escenaris folk més reconeguts de Catalunya, com Solc, Tradicionàrius, Girona Folk, Aplekfolk, Tradibadeball, Danses a la Plaça del Castell, Ballabisaura, Soirées au CIMP, a la Catalunya Nord, Trobada d’acordionistes del Pirineu, Tradicionàrius a la Pobla de Segur, Figueres Folk, etc, ha anat participant a les festes majors més destacades a casa nostra: Olot, Girona, Salt, Figueres, Blanes, Cassà de la Selva, Cornellà del Terri, La Bisbal d’Empordà, Palamós, La Cellera, Sant Hilari, Banyoles, etc.

També en les programacions d’estiu d’un bon grapat de pobles: Palamós, Bescanó, Sant Feliu de Pallerols, Campdevànol, Banyoles, Figueres, Sant Joan de les Abadesses, Arbúcies... o cicles de concerts: Viu el Parc de les Diputacions de Girona i Barcelona, El Pati Cultural de la Diputació de Girona, etc. i un reguitzell d’altres actuacions a Catalunya, Catalunya Nord i Occitània.

Ball de gegants i capgrossos a la Rambla de la Llibertat
(Ampliar) - PBall de gegants i capgrossos a la Rambla de la Llibertat.

Però a banda dels concerts i actuacions Escampillem ha dut a terme moltes accions divulgatives i de promoció de la música i la dansa tradicional.

Un seguit de cursets i tallers per a associacions, instituts de secundària, camps de treball, grups de joves...i una acció molt reeixida dins el món universitari, alhora que va col·laborar en la creació de l'Aplecfolk de Bescanó i més tard va impulsar el naixement i continua organitzant el Festival de Cartellà, després El Ball del Llémena a Sant Gregori des de l'any 2000 i el Punt de ball folk, punt de trobada setmanal al Centre Cívic de Sant Narcís de Girona.



  • Exposició "Faràndula. 500 anys d'imatgeria festiva de Girona". Reportatge i articles de l'exposició, des de la inauguració a les peces exhibides.

  • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    Grallers de Fal·lera Gironina

    Els gegants de la ciutat, al carrer de la Força

    Els capgrossos de Girona, a l'Argenteria

    Ball de gegants i capgrossos a la Força

    Ball de gegants i capgrossos a la Rambla

    Els capgrossos de Girona, a l'Argenteria

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés