RabÝ Akiva va dir: "Que ning˙ a Israel posi en dubte que el CÓntic dels CÓntics no torna les mans impures, car el mˇn sencer no Ús digne mÚs que pel dia en quŔ el CÓntic dels CÓntics fou donat a Israel. Totes les Escriptures sˇn santes (kodeix), per˛ el Xir Haixirim Ús santÝssim (kodeix kodaixim)".

Jo encara no sabia aix˛ quan vaig llegir el CÓntic per primera vegada, per˛ vaig decidir que jo l'havia d'ilĚlustrar. Volia fer-ho tan bÚ, que vaig estudiar teologia per poder tenir una comprensiˇ millor de tots els sentits del text. Alg˙ pot dir que exagero, per˛ el cert Ús que vaig estudiar teologia grÓcies al CÓntic... Qui m'havia de dir que un dia faria la bogeria d'escriure'l tot, i en hebreu!

Penso, per˛, que l'esforš de dos estius va valdre la pena, i espero que gaudiu tant veient l'exposiciˇ, com jo vaig passar-m'ho bÚ escrivint-lo.


Ramon Boix (de la presentaciˇ de l'exposiciˇ).

L'exposiciˇ es va celebrar al Centre Bonastruc ša Porta, seu del Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona, durant els mesos d'abril i maig del 2010.
Sobre el Centre
  • Centre Bonastruc ša Porta. Reportatge fotogrÓfic i article sobre la seu del Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona.

  • Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona. Reportatge fotogrÓfic i informaciˇ prÓctica sobre el Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona.

    Sobre els jueus i Girona

  • Els jueus a Girona (I). Hist˛ria dels jueus a la ciutat de Girona, des de les primeres dades documentals fins el segle XIII.

  • Els jueus a Girona (II). Hist˛ria dels jueus a la ciutat de Girona, des del segle XIII fins a l'expulsiˇ el 1492.

  • MossÚ ben Nahman, dit Bonastruc ša Porta. Biografia de l'anomenat Jueu dels quatre noms, el gran cabalista gironÝ.

  • El Call de Girona: la petja jueva. Itinerari turÝstic per l'antic Call de Girona.

  • Back-Index