La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 17 de febrer 2016 es va presentar a l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó de Girona la tercera edició de FIPORC Fira del porc, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de febrer a Riudellots de la Selva. En aquesta edició la fira es manté fidel als seus orígens com a fira temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que se'n deriven.

En Lloti, la mascota de la Fira
(Ampliar) - En Lloti, la mascota de la Fira.

La fira dedicada al món del porc, va néixer l’any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s’ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.
En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s’ha convertit en un dels principals motors de l’economia local convertint Riudellots en el segon municipi d’Europa on hi passen més porcs al dia.

Presentació de la tercera edició de FIPORC a l'exterior del Mercat del Lleó de Girona
(Ampliar) - Presentació de la tercera edició de FIPORC a l'exterior del Mercat del Lleó de Girona.

A la presentació hi han participat l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés.
Ambdós han explicat que FIPORC també pretén posar en valor la tradició catalana de la matança del porc i han agraït la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 100 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de FIPORC “sense els quals la fira no seria possible”.

L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, durant la presentació
(Ampliar) - L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, durant la presentació.

Degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d’embotits, entre d’altres activitats, formen part de l’àmplia programació per a tota la família que s’allargarà durant tot el cap de setmana amb el porc com a principal protagonista.
L’àrea de tast compartirà protagonisme amb l’escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits a càrrec de voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.
La presentació va finalitzar amb un tast d'un arròs amb galtes i verdures, un dels plats que s'oferirà durant la fira, i la coca que va guanyar el premi en la passada edició de FIPORC.


 • FIPORC Fira del porc 2014. Reportatge i articles de la segona edició 2015 de la fira del porc a Riudellots de la Selva.

 • FIPORC Fira del porc 2014. Reportatge i articles de la primera edició 2014 de la fira del porc a Riudellots de la Selva.

 • L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, durant la presentació
  (Ampliar) - L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, durant la presentació.

  El regidor de Promoció Econòmica de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés, durant la presentació
  (Ampliar) - El regidor de Promoció Econòmica de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés, durant la presentació.

  L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el regidor Lluís Barnés i la regidora Carme Camps, durant la presentació
  (Ampliar) - L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el regidor Lluís Barnés i la regidora Carme Camps, durant la presentació.

  L'arròs amb galtes i verdures, un dels plats que s'oferirà durant la fira
  (Ampliar) - L'arròs amb galtes i verdures, un dels plats que s'oferirà durant la fira.


  [Més imatges]-------------Back - Index - Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés