La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Teatre Municipal - divendres 3 de maig de 2013

El 29 d'abril 2013 la revista Restaurant proclamava a Londres el restaurant El Celler de Can Roca com el millor del món, després de dos anys d'estar situat al segon lloc.
El tres germans Roca varen ser rebuts a Girona amb un homenatge ciutadà que encapçalat per l'alcalde la ciutat, Carles Puigdemont es va iniciar amb una rebuda a la plaça del Vi, on s'havien aplegat molts gironins per felicitar els tres restauradors per, seguidament, iniciar l'acte de felicitació al Teatre Municipal.

Els germans Roca durant l'homenatge i felicitació al Teatre Municipal
(Ampliar) - Els germans Roca durant l'homenatge i felicitació al Teatre Municipal.

Amb un Teatre Municipal amb més de cinc-centes persones, s'els va retre homenatge i els va felicitar en un acte, presentat per l'escriptor Josep Maria Fonalleras, que es va iniciar amb un vídeo que repassava en tres minuts la vida dels tres homenatjats, des de la seva infància al restaurant familiar, regentat pels seus pares, fins al reconeixement internacional atorgat. També es van passar missatges de felicitació del periodista Joaquim M. Puyal, l'entrenador de futbol Josep Guardiola i el cuiner Ferran Adrià.
L'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, els va dirigir un agraïment per dur el nom de la ciutat arreu del món.

El Teatre Municipal aplaudeix els germans Roca
(Ampliar) - El Teatre Municipal aplaudeix els germans Roca.

El presentador de l'acte va destacar la dimensió humana dels tres germans. El gran dels germans i cuiner d'El Celler, Joan Roca, va ser el primer dels tres a parlar. Va agrair les paraules de l'alcalde i va declarar els seus sentiments per la ciutat: “Ho fem de manera natural, això d'exercir de gironins. Estimem aquesta ciutat”, va confessar. Va recordar els lligams que té la seva labor amb la tradició: “Quan començàvem, preguntàvem a l'àvia com feia aquell plat o l'altre... així ens vam anar formant.” Va tenir també paraules d'agraïment per a l'escola d'hostaleria. Va recomanar, a més, als estudiants d'hostaleria “que no s'obsessionin pels premis; això no és l'èxit”.

Josep Maria Fonalleras, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont i els germans Roca durant l'acte
(Ampliar) - Josep Maria Fonalleras, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont i els germans Roca durant l'acte.

Va ser modest pel que fa al guardó rebut: “No existeix el millor restaurant del món. Cadascú té el seu”, va dir. Josep Roca, el sommelier de la casa i germà mitjà de la terna, va dir que el premi és en si mateix “buit”, i que el que és important és “omplir-lo amb l'estimació de la gent”. Tot i haver passat cinc dies des que van rebre el premi, el petit, el pastisser Jordi Roca, va confessar que encara estava sorprès per l'èxit, i va assegurar que ni tan sols s'havia atrevit a somiar que aquest moment podia arribar. L'acte va finalitzar amb dues actuacions musicals.

Actuació musical final de l'acte
(Ampliar) - Actuació musical final de l'acte.

El trofeu atorgat al Celler de Can Roca per la revista Restaurant com el millor restaurant del món

El presentador de l'acte, l'escriptor Josep Maria Fonalleras, durant l'homenatge.

Actuació musical durant l'homenatge al Teatre Municipal

Els germans Roca, aplaudits al Teatre Municipal

  • Inauguració de la gelateria Rocambolesc. Reportatge de la inauguració de l'establiment en el que Jordi Roca ofereix traduccions de postres del restaurant convertides en gelats, amb els ingredients i la recepta original.

  • Postres de tres estrelles. Sessió de cuina amb el guiatge del xef Jordi Roca, especialista en postres.

  • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés