Presentació del llibre La ija i la madre komo la unya i la karne.

Recital de música i poesia sefardita contemporània: tres generacions d'una mateixa familia continuadores de la tradició sefardita presenten el seu nou disc-llibre "La ija i la madre komo la unya i la karne". Al llarg de la presentació, entre lectura i lectura dels poemes, les autores han anat desgranant curiositats i anècdotes sobre aquesta llengua i la seva transmissió, com ara el fet que ha anat incorporant també paraules dels diferents països on van anar a viure, cosa que enriqueix especialment aquesta llengua.

Matilde Barnatán és directora de l'emissió Sefarad de Radio Exterior de España des de 1986, feina que comparteix amb la seva filla Rajel Barnatán, un programa en llengua judeo-espanyola. Matilde és experta en història dels jueus de Sefarad i Rajel Barnatán és cantant i actriu. Algunes de les seves composicions han estat reconegudes i premiades en festivals internacionals de llengua judeo-espanyola.

Finalment, Darío Meta Barnatán segueix la vena artística de l'àvia i de la mare, composant la música dels poemes i interpretant-los al piano. Tres generacions juntes en un recital de qualitat musical, que ens transmet sentiments d'una cultura extremament lligada a la nostra història.

(Text del fulletó de la presentació)

Les imatges del reportatge han estat obtingudes durant la presentació el 6 de setembre de 2009.
  • El Call. Reportatge fotogràfic dels carrers que formaren l'antic barri jueu de Girona.

  • El Centre Bonastruc ça Porta. Reportatge fotogràfic del centre que acull el Museu d'Història dels Jueus.

  • Història dels jueus a Girona. Sèrie d'articles sobre la història dels jueus a la ciutat de Girona, fins l'any 1492.

  • El Museu d'Història dels Jueus. Reportatge fotogràfic i dades d'interès del Museu, que té la seva seu al Centre Bonastruc ça Porta.


  • L'alcaldessa de Girona Anna Pagans i la directora del centre Assumpció Hosta, durant un moment de l'acte.    Back-Index