La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 30 de setembre 2015 Lluís Bosch Martí, expert i recuperador de la figura de Walter Benjamin, va pronunciar a la sala de Caixafòrum, antiga Fontana d'Or, la conferència "Walter Benjamin (Portbou)", conferència que s'emmarca en els actes en homenatge a Benjamin amb motiu del 75è aniversari de la seva mort a Portbou.

Lluís Bosch Martí al seu estudi

(Ampliar) - Lluís Bosch Martí al seu estudi.

"Tocat per l'àngel de la història i de la filosofia, Angelus novus, depura i contradiu segons quina concepció de progrés a l'estil de Walter Benjamin. D'aquest autor, junt amb els altres de l'Escola de Frankfurt, ha rellegit molt i encara hi dialoga sovint, si cal visitant-lo al monument de Portbou. En Lluís, per cert, fou qui rescatà de l'oblit els lligams entre aquesta població marinera i fronterera amb les darreres pistes i l'enigmàtic final de W. Benjamin, publicat al Punt Diari i en la històrica revista Presència".
Extret de "Lluís Bosch Martí, militant per la vida i per l'art. Apunts", de Manel Palahí. Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Vol. XLVII, 2006 Girona.

Cementiri de Portbou. Oli homenatge a Walter Benjamin. Lluís Bosch Martí
(Ampliar) - Cementiri de Portbou. Oli sobre tela, homenatge a Walter Benjamin. Lluís Bosch Martí.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

Walter Benjamin. Acrílic sobre paper, 35 x 50 cms. Lluís Bosch Martí

(Ampliar) - Walter Benjamin. Acrílic sobre paper, 35 x 50 cms. Lluís Bosch Martí.

Lluís Bosch Martí al seu estudi

(Ampliar) - Lluís Bosch Martí al seu estudi.


  • L'exposició "Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili". Article i reportatge fotogràfic de l'exposició al Centre Bonastruc ça Porta.

  • Inauguració de l'exposició. Article i reportatge fotogràfic de l'exposició "Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili"al Centre Bonastruc ça Porta.

  • Exposició "Grup Parxis 75". Articles i reportatge fotogràfic de l'exposició-homenatge al grup format per format per Lluís Bosch Martí i Bep Marquès, al Museu d'Història de Girona.

  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés