La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 19 de juliol 2016 es va presentar al Mercat del Lleó de Girona la Campanya de recollida d'aliments als paradistes del Mercat pel regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament de Girona Eduard Berloso.
És un pla pilot que es desenvolupa al Mercat del Lleó per reduir el malbaratament alimentari, una iniciativa que té la col·laboració de 32 dels més de 70 paradistes del mercat i que consisteix que els dimarts i els dijous, durant tres setmanes, es recullen de les parades aquells excedents alimentaris que són aptes per al consum per al seu trasllat al centre de distribució d'aliments (CDA).

Recollida dels aliments al Mercat del Lleó
(Ampliar) - Recollida dels aliments al Mercat del Lleó.

L'objectiu de la iniciativa és reduir les minves i aprofitar-les amb finalitats socials. A més a més, es busca prevenir la generació de residus orgànics al mercat i sensibilitzar comerciants i consumidors de la importància de no malbaratar els aliments. Per a la realització d'aquest projecte de recollida d'aliments frescos, l'Ajuntament de Girona ha obtingut una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya. L'acció s'emmarca dins el Pla local de prevenció de residus de Girona, que, entre d'altres, té com a propòsit la lluita contra el desaprofitament alimentari.

Recollida dels aliments al Mercat del Lleó
(Ampliar) - Recollida dels aliments al Mercat del Lleó.

El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, durant la roda de premsa

(Ampliar) - El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, durant la roda de premsa.

El vehicle de recollida i repartiment dels aliments

(Ampliar) - El vehicle de recollida i repartiment dels aliments, carregant la preparació.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés