La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 17 d'octubre 2015 es va celebrar al Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona el VI Parlament Català de les Religions, sota el títol "Signes dels temps, temps de símbols".
L'esdeveniment ha estat organitzat per Vivarium Gerisena, que forma part de l´AUDIR des del 2005. Des d'aquell mateix any, i inspirat en el Parlament Català de les Religions, Vivarium Gerisena va començar a organitzar unes Trobades de Diàleg Interreligiós i Intercultural a la comarca gironina de l´Alt Empordà que varen tenir força ressò: Garriguella (2005-2006-2007) i Cadaqués (2010-2013).

VI Parlament Català de les Religions. Claustre de Sant Domènec

(Ampliar) - VI Parlament Català de les Religions. Claustre de Sant Domènec. Imatge gentilesa de Xavier Delòs.

En cada època, i més que mai en la complexa actualitat, convé discernir els signes dels temps, però sense perdre'ns en la seva proliferació i exterioritat, i per això és imperativa l'experiència significativa i existencial del temps de símbols, si és que l'ésser humà vol viure amb sentit i plenitud. Convé conèixer i comprendre el món en el qual vivim per fer-hi possible l’encaix de les diverses dimensions, esperances i aspiracions humanes: el benestar i la pau en la nostra llar, oikonomia; el gaudi del sabor i saber de la cultura que ens fonamenta i ens fa créixer, paideia, i l'alliberament en l'espai obert de l'esperit, mysterium. Pelegrinatge des de la superfície del temps vers la seva profunditat i plenitud, un camí de realització que Raimon Panikkar anomenava la secularitat sagrada.
(Text de "Vivarium Gerisena")

VI Parlament Català de les Religions. Aula Magna Modest Prats de la UdG - Església de Sant Domènec

(Ampliar) - VI Parlament Català de les Religions. Aula Magna Modest Prats de la UdG - Església de Sant Domènec.

VI Parlament Català de les Religions. Claustre de Sant Domènec

(Ampliar) - VI Parlament Català de les Religions. Claustre de Sant Domènec. Imatge gentilesa de Xavier Delòs.


-------------Back-Index

Ignasi Moreta (Barcelona, 1980), professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra i editor de Fragmenta

(Ampliar) - Ignasi Moreta (Barcelona, 1980), professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra i editor de Fragmenta.

Cartell de l'esdeveniment

(Ampliar) - Cartell de l'esdeveniment.

Eduard Berloso i Ferrer, regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació de l'Ajuntament de Girona

(Ampliar) - Eduard Berloso, regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació de l'Ajuntament de Girona.


  • Presentació del llibre "Panikkar. Una biografia", de Maciej Belawski. Article i reportatge fotogràfic de l'acte a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, el 23/01/2015, amb Xavier Serra Narciso (coordinador de l'Opera Omnia Raimon Panikkar), Jaume Angelats (doctor en teologia) i Jordi Pigem (doctor en filosofia). Acte organitzat pel Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural de la UdG.

  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés