La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 15 de desembre 2018 va tenir lloc, a la Llibreria Geli, la presentació del llibre "L'Odissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània" del xef empordanès Enric Herce i del gastrònom, historiador i escriptor Jaume Fàbrega, amb la participació dels autors, i amb una introducció del xef del Celler de Can Roca, Joan Roca.
A la finalització de l'acte, es va servir al carrer Argenteria un tast gastronò que ha consistit amb una sopa de peix, un enfilall amb gamba, rap i escopinya, i torradeta amb allioli suau, elaborada per Abraham Simon i Xavier Martín.

Abraham Simon i Joan Roca, davant el tastet gastronòmic

(Ampliar) - Abraham Simon i Joan Roca, davant el tastet gastronòmic.

El llibre repassa l'ancestral història que els habitants banyats per la Mediterrània han tingut amb la cuina, un lligam que s'ha transmès de generació en generació en els nostres receptaris tradicionals, fonamentats en gran part per la cuina de les besàvies, àvies i mares. S'hi exhibeixen des de les aromes de menta i julivert fins als sofregits fets al xup-xup, tot passant per la dolçor d'unes postres elaborades amb canyella, mel, comí o formatge.
Els autors proposen un viatge imaginari, però molt real, a través de set menús que viatgen arran de la Mediterrània, ja sigui per la calidesa del nord d'Àfrica o per la picantor del Pròxim Orient o la brisa fresca de les illes. Per il·lustrar aquesta odissea, la publicació ofereix receptes clares, entenedores i ben il·:lustrades amb fotografies del mateix Enric Herce.

Foto de grup abans de començar la presentació. D'esquerra a dreta: Salvador Garcia-Arbós, Enric Herce, Jaume Fàbrega, Joan Roca i Abraham Simon

(Ampliar) - Foto de grup abans de començar la presentació. D'esquerra a dreta: Salvador Garcia-Arbós, Enric Herce, Jaume Fàbrega, Joan Roca i Abraham Simon.

Els autors i presentador del llibre, amb l'editor, Enric Viladot, de Viena Edicions

(Ampliar) - Els autors i presentador del llibre, amb l'editor, Enric Viladot, de Viena Edicions.

Tants plats, tants barrets. Jaume Fàbrega durant la presentació

(Ampliar) - Tants plats, tants barrets. Jaume Fàbrega durant la presentació. Edició Abraham Simon.

L'enfilall del tastet gastronòmic

(Ampliar) - L'enfilall del tastet gastronòmic.

Joan Roca durant l'esdeveniment

(Ampliar) - Joan Roca durant l'esdeveniment.

Enric Herce durant l'esdeveniment

(Ampliar) - Enric Herce durant l'esdeveniment.

Abraham Simon durant l'esdeveniment

(Ampliar) - Abraham Simon durant l'esdeveniment.

Jaume Fàbrega durant l'esdeveniment

(Ampliar) - Jaume Fàbrega durant l'esdeveniment.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés