La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 9 de març 2016, organitzat per la Llibreria Geli, la presentació del llibre "Libros, secretos", de Jacobo Siruela.
La presentació va tenir lloc a l'Aula Magna de la Casa de Cultura, i va comptar amb la participació de l'autor i de Baruchk Huertos. El llibre aplega sis assajos de l’editor i escriptor Jacobo Siruela. D’època i procedència diversa, aquests textos conflueixen en una reflexió sobre el misteri, els mites, els fenòmens sobrenaturals, la bellesa o l’hermetisme d’alguns llibres.

Jacobo Siruela signant llibres a la finalització de la presentació

(Ampliar) - Jacobo Siruela signant llibres a la finalització de la presentació.

El primer assaig s'endinsa en fonts oblidades, com l'intrigant manuscrit Voynich, el misteriós Libro mudo o l'inextricable Finnegans Wake de Joyce, amb el propòsit de desentranyar els secrets que contenen aquestes obres, però, a partir l'últim exemple, una curiosa obra teosòfica desconeguda, que va inspirar als primers pintors abstractes, aquest llibre pren un nou rumb, i recorre altres àmbits com la recerca intempestiva de la poeta surrealista Valentine Penrose o el mite modern del vampir, que mostra el rostre ocult de la modernitat, contrapunt exacte de la Il·lustració.

Un moment de la presentació del llibre

(Ampliar) - Un moment de la presentació del llibre.

El quart assaig d'aquest llibre és una interpretació diferent de l'epopeia de Gilgamesh. La metàfora absoluta, ens vol convècer a través d'un llarg recorregut per les diverses doctrines de la il·lusió de què determinades metàfores poètiques són les que millor ens revelen l'essència real del món.
L'últim assaig, que va ser publicat en el llibre de fotografies Small Things in Silence, de Masao Yamamoto, és una exploració al voltant del particular món estètic d'aquest gran fotògraf japonès.
Jacobo Siruela va ser fundador i director de la Editorial Siruela fins el 2003, i director i dissenyador gràfic de la revista El Paseante.

L'Aula Magna de la Casa de Cultura durant la presentació

(Ampliar) - L'Aula Magna de la Casa de Cultura durant la presentació.


L'autor Jacobo Siruela amb Xavier Delòs de la Llibreria Geli

(Ampliar) - L'autor Jacobo Siruela amb Xavier Delòs de la Llibreria Geli.

Cartell de l'esdeveniment

(Ampliar) - Cartell de l'esdeveniment.

Un moment de la presentació. Projecció d'una de les il·lustracions del manuscrit Voynich

(Ampliar) - Un moment de la presentació. Projecció d'una de les il·lustracions del manuscrit Voynich, llibre il·lustrat misteriós, de continguts desconeguts, escrit al segle XV per un autor anònim en un alfabet desconegut i un idioma incomprensible.


  • Més presentacions de llibres

  • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés