La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

A diversos indrets de la ciutat es poden contemplar mostres de l'anomenat "art de carrer", gairebè sempre amb la tècnica del Graffiti, obres d'art contemporani a l'espai públic. Alguns d'aquests treballs ja formen part de l'aspecte habitual de determinats indrets urbans: valles i tanques provisionals d'obres, tancaments de baixos d'edificis, elements adients a la creació i exhibició d'aquestes obres d'art.
Atesa la volatilitat d'alguns d'aquests treballs, el reportatge fotogràfic que es mostra s'anirà ampliant amb els nous treballs que es vagin localitzant.

Detall d'un mural d'elaboració col·lectiva a la plaça Jordi de Sant Jordi

(Ampliar) - Detall d'un mural d'elaboració col·lectiva a la plaça Jordi de Sant Jordi.

Els artistes fan un desafiament en situar l'art en contextos no-artístics. Els artistes Street no aspiren a canviar la definició d'una obra d'art, sinó més aviat preguntar sobre l'entorn existent, amb el seu propi idioma. Proven de comunicar-se amb la gent del carrer sobre temes de rellevància social de manera que estiguin informats per valors estètics, sense ser empresonats per ells.
En aquest entorn d'art urbà en espais púlics s'inclou el festival anual Milestone Project, un dels vessants del qual és la realització de treballs d'art mural a càrrec d'artistes reconeguts i contrastats a nivell mundial al costat d'altres de locals.

Detall d'un mural al carrer Canaders, a tocar la plaça de Salvador Espriu

(Ampliar) - Detall d'un mural al carrer Canaders, a tocar la plaça de Salvador Espriu.

Mural al carrer Jeroni Reial de Fontclara

(Ampliar) - Mural al carrer Jeroni Reial de Fontclara.

Detall d'un mural al carrer Mercaders

(Ampliar) - Detall d'un mural al carrer Mercaders.


Detall de la intervenció artística "Paupertatis Opes" de Moneyless al passadís de la Plaça de Josep Pla al carrer Nou, durant la primera edició del Milestone Project 2012.

Fragment d'un treball de denúncia i protesta, a les columnes del viaducte ferroviari a l'alçada de l'avinguda Ramon Folch

(Ampliar) - Fragment d'un treball de denúncia i protesta, a les columnes del viaducte ferroviari a l'alçada de l'avinguda Ramon Folch.

Intervenció artística d'Interesni Kazki (Ucraïna) al passadís de la Plaça de Josep Pla al carrer Nou, durant la primera edició del Milestone Project 2012.  • Milestone Project 2015. Reportatge fotogràfic i article de la quarta edició del festival.

  • Milestone Project 2014. Reportatge fotogràfic i article de la tercera edició del festival.

  • Milestone Project 2013. Reportatge fotogràfic i article de la segona edició del festival.

  • Milestone Project 2012. Reportatge fotogràfic i article de la primera edició del festival.


  • [Més imatges] -----------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés