La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'actual barri de la Torre Gironella es troba on fa una quarantena d'anys era un barri de barraques d'immigrants que s'hi havien instal·lat quan arribaren de la resta de paratges de la península ibèrica a la fi dels anys 50 del segle XX, com havia succeït en altres paratges enlairats entorn de la ciutat, com a Montjuic, prop la Torre d'Alfons XII, i en general a tota la carena de les Pedreres.

Els accessos des de la propera Torre Gironella, que li dóna nom, al capdamunt del Passeig Arqueològic, són costeruts, i es van enfilant, amb cases a banda i banda, fins a un dels indrets més alts de l'entorn de la ciutat; des de la part més alta es té una magnífica i completa visió de 360º sobre la ciutat i els seus entorns: la Devesa i més enllà la Vall del Llémena i la muntanya de la Barroca, el veí poble de Sarrià de Ter, darrera el qual, i a l'horitzó, s'albira la serralada dels Pirineus. Per una altra banda, seguint aquesta panoràmica, la muntanya de Montjuïc i als seus peus la Vall de Sant Daniel. Més ençà, i sota el turó damunt el qual es troba la barriada, el camí de les Creus i el Calvari. Seguint al circumfèrencia de panoràmiques, la Torre d'Alfons XII i darrera i al seus peus la ciutat.

A l'anterior relació d'elements paisatgístics, no exhaustiva, cal afegir el permanent contacte amb els elements naturals, alguns dels quals recorden l'orígen bàsicament d'Andalusía dels seus primitius habitants: alguna casa, emblanquinada, davant la qual es troben les figueres de moro característiques d'altres indrets, que conviuen amb tots els elements de confort i qualitat de vida que dóna viure en un indret com aquest, amb el privilegi del paisatge renovat al llarg de les estacions de l'any a l'abast de totes les terrasses, balcons i finestres.
  • La Torre Gironella. Reportatge fotogràfic de la Torre Gironella, els jardins i la Caserna d'Alemanys.
  • Back-Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés