La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

En el ple del dilluns 12 de febrer 2018, que es va poder seguir a través de dues pantalles instal·lades a l'entrada del consistori, l’Ajuntament que presideix Marta Madrenas va aprovar amb els 17 vots a favor de l’equip de govern de CiU més els d’ERC-MES i la CUP, el canvi de nom de la “plaça Constitució” pel de “plaça 1 d’Octubre del 2017”. El PSC, Ciutadans i el PP, que ja havien votat en contra del canvi durant la comissió del Nomenclàtor, s’hi van oposar.

La pantalla de l'exterior de l'Ajuntament. Vots favor del canvi

(Ampliar) - La pantalla de l'exterior de l'Ajuntament. Vots favor del canvi.

El ple es va seguir amb molta expectació des de la plaça del Vi, on es van concentrar 600 persones, la majoria a favor del canvi de nom, que es van fer sentir amb crits de “Som República!” i xiulets durant les intervencions del PSC, Cs i el PP. Una dotzena de concentrats, un dels quals portava una bandera espanyola, cridaven lemes com ara “Constitució és democràcia ” i xiulaven el discurs de l'alcaldessa. Un dels concentrats es va voler encarar amb membres de "Girona Vota" situats darrere de la pancarta “Democràcia”. La plaça va esclatar en aplaudiments i crits de “Llibertat” quan es va aprovar el canvi.

La pantalla de l'exterior de l'Ajuntament. Vots en contra del canvi

(Ampliar) - La pantalla de l'exterior de l'Ajuntament. Vots en contra del canvi.


Cap de l'escultura que representa l'única nena nascuda a Girona el 6 de desembre de 1978

(Ampliar) - Cap de l'escultura que representa l'única nena nascuda a Girona el 6 de desembre de 1978. (Fotografia del 6 de desembre 2017)

Sergi Font, president d'Òmnium, durant el seu parlament al final de la concentració

(Ampliar) - Sergi Font, president d'Òmnium, durant el seu parlament al final de la concentració.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés