La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El carrer de l'Arc, situat perpendicularment entre el carrer Ciutadans i el carrer de les Ferreries Velles, ben a prop de la plaça del Vi, és un dels més curts de Girona. Al llarg del seu minço traçat, tan des d'un cap com des de l'altre, es travessa una primera volta, un pati interior a cel obert, i una segon volta, el que li dóna una simetria reversible ben curiosa.

És un carrer minúscul, humil, sense grans portalades antigues, sense edificis de reminiscències senyorials, malgrat la seva privilegiada situació prop d'altres que sí en mostren. No obstant aquesta manca de magnificència, té l'encant dels carrerons porxats, el gran invent que fa més transitable una ciutat en cas de pluja. Així es va entendre en una època, i grans ciutats europees, com Torí, conserven un tramat de voreres porxades que permeten circular per una gran part de la zona antiga de la ciutat sense necessitat d'obrir un incòmode paraigües.

Aquest indret és testimoni de tots els esdeveniments que tenen lloc al carrer Ciutadans: des dels actes al carrer amb motiu de la Diada de l'11 de setembre a la processó del Divendres Sant, passant per les trobades de gegants o la celebració dels Mercats d'Artesans durant les Fires de Sant Narcís; tot el pols ciutadà passa pel davant d'aquest carrer.


Back

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés