La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El Mercat del Col·leccionisme de Girona se celebra cada diumenge, depenent de l'estació, alternativament, a la Plaça de Catalunya o, a cobert, sota les voltes de l'Avinguda de Sant Francesc. Atesa la seva ubicació, com lloc habitual de passada per a molts gironins, a part dels que hi van amb la intenció a priori de cercar peces, molts ciutadans s'hi aturen observant les parades on moltes vegades trobaran aquell objecte curiós o aquella publicació interessant i que no trobaran enlloc més.

Majoritàriament s'hi poden trobar llibres antics, vells o de segona mà, revistes, còmics, i també postals, cromos i objectes de col·lecció, com xapes de cava, discos de vinil, compactes o minerals. A més de ser un mercat on es compra i ven, també es un indret de trobada: aquí, el aficionats a les col·leccions s'hi reuneixen per intercanviar els elements de la seva predilecció.

Quan "toca fer àlbums", és a dir, quan apareixen les col·leccions de cromos per a la mainada, sempre s'hi veuen rotllanes d'infants i pares amb les llistes dels que falten a una mà, i un munt de cromos lligats amb una goma a l'altre, els "repes", oferint i demanant aquells que manquen per acabar la col·lecció.


Back


CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés