La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 8 de novembre 2017, durant la jornada de vaga general convocada en protesta per l’empresonament de la meitat dels membres del govern escollits a les urnes i cessats per un decret del govern espanyol, i dels presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, varen tenir lloc diverses concentracions, manifestacions i accions.
Al vespre, es va convocar una concentració a la plaça del Vi a la que es varen aplegar entre 15.000 i 18.000 persones, que varen acabar omplint també el pont de Pedra i els carrers adjacents com ara, Albareda, Ciutadans i Nou del Teatre.

Imatge de la pujada del Pont de Pedra

(Ampliar) - Imatge de la pujada del Pont de Pedra. Fotografia de Juli Sala, gentilesa de l'autor.

L’actriu Cristina Cervià va llegir el manifest unitari, en el qual es feia una defensa de les institucions catalanes i la cohesió social. La lectura del manifest es va trencar en diversos moments pels crits de “Llibertat presos polítics”. En els parlaments, van intervenir representants polítics i d’entitats sobiranistes, com Mercè Garcia, de Demòcrates de Catalunya, Lluc Salellas, de la CUP, Quim Ayats, d’ERC i la regidora del PDeCAT de l’Ajuntament de Girona, Maria Àngels Planas. Blanca de Llobet, d’Òmnium Cultural, al finalitzar el seu parlament, va fer la lectura dels noms dels empresonats seguits d’un clam de “Llibertat”, que va cloure l’acte.
Finalitzada la concentració, molt assistents varen anar a l'estació del TAV on, des de primera hora del matí, s'havien tallat les vies.

La concentració a la plaça del Vi

(Ampliar) - La concentració a la plaça del Vi.

La concentració a la plaça del Vi

(Ampliar) - La concentració a la plaça del Vi.


Estelada a la plaça del Vi

(Ampliar) - Estelada a la plaça del Vi.

Cartell per la llibertat de tots els presos polítics

(Ampliar) - Cartell per la llibertat de tots els presos polítics.

Imatge de la pujada del Pont de Pedra i del pont

(Ampliar) - Imatge de la pujada del Pont de Pedra i del pont. Font: Òmnium Cultural.


  • Vaga general 8N. Concentració davant la seu de la Generalitat. Reportatge fotogràfic i article.
  • Vaga general 8N. Accions i talls de les vies a l'estació del TGV. Reportatge fotogràfic i article.

  • [Més imatges]------ Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés