La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre de 2016 s'ha fet la tradicional ofrena floral al monòlit dedicat a Carles Rahola situat a la Rambla de la Llibertat, acte presidit per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, i el senador Joan Bagué.

Ampliar

(Ampliar) - L'ofrena floral al monument a Carles Rahola.

L'acte ha finalitzat, després després de la ofrena floral i dels parlaments de Marta Madrenas, Glòria Plana i Joan Bagué, amb el "Cant dels Segadors" per part de tots els assistents a l'acte.

Ampliar

(Ampliar) - L'ofrena floral al monument a Carles Rahola.

El monòlit

A iniciativa de l'Assemblea Democràtica d'Artistes, es va promoure l'any 1978 la instal·lació a la Rambla de la Llibertat d'una obra denunciadora de l'horror de la pena de mort.

La inscripció gravada a la pedra de Girona, diu el següent: A Carles Rahola. 1891-1939. Que no torni a aixecar-se el patíbul en el clos august de la noble i estimada Girona ni en qualsevol altre indret del món , fragment del llibre de Rahola "La pena de mort a Girona", i al dors dels monòlit segueix: Assemblea Democràtica d'Artistes i col·laboració de l'Ajuntament. 23 d'abril de 1978.

L'escultura que corona el monòlit de pedra de Girona, obra de Torres Monzó, és de bronze. Darrera d'aquest conjunt s'hi van plantar un arbre i un llorer, com a símbols d'esperança i d'honor.

El 23 d'abril de 1978, per presidir els actes d'inauguració, es va traslladar a Girona, per delegació del president Tarradellas, el Conseller de Cultura i Ensenyament de la Generalitat, el Sr. Pere Pi i Sunyer. En aquella mateixa data es va instituir dipositar flors al monument l'Onze de Setembre i molts gironins van dur-hi roses i clavells.

Ampliar

(Ampliar) - El Cant dels Segadors.

 • Monument a Carles Rahola
  ------Article i reportatge fotogràfic del monòlit dedicat a Carles Rahola a la Rambla de la Llibertat de Girona.

 • Carles Rahola i Llorens
  ------Biografia del periodista, escriptor, historiador i polític.

 • La Diada del 2015 a Girona
  ------Reportatges fotogràfics i articles de la celebració a la ciutat

 • Ampliar

  (Ampliar) - L'ofrena floral al monument a Carles Rahola.

  La regidora Glòria Plana Yanes, durant l'homenatge

  (Ampliar) - La regidora Glòria Plana Yanes, durant l'homenatge.

  L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant l'homenatge

  (Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant l'homenatge.

  El senador Joan Bagué durant l'homenatge

  (Ampliar) - El senador Joan Bagué durant l'homenatge.


  [Més imatges] -----------Back-Index-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés