La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'11 de setembre 2016, Diada Nacional de Catalunya, es varen celebrar simultàniament cinc manifestacions a diverses poblacions catalanes, convocades per Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana, sota el lema "A punt per la república catalana": així, Barcelona representava la república de les llibertats, Berga, la república de la cultura, Lleida, la república de l'equilibri territorial, Salt, la república de la solidaritat i de la diversitat, i Tarragona, la república en xarxa i de progrés.

Part de la manifestació a Països Catalans
(Ampliar) - Part de la manifestació a Països Catalans. Fotografia d'Abraham Simon, gentilesa de l'autor.

El passeig dels Països Catalans va ser l'escenari on es varen manifestar méss de 135.000 persones de totes les comarques gironines, excepte la Cerdanya i el Ripollès, que eren a Berga. Aquest acte descentralitzat va comptar amb la participació entre altres, del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el primer president que participa en la manifestació independentista, acompanyat a primera fila de nombrosos alcaldes, com el de Salt, Jordi Viñas, la de Girona, Marta Madrenas, consellers com Santi Vila i Dolors Bassa o l'adjunt a l'alcaldia de Perpinyà, Brice Lafontaine. L'acte va ser presentat per l'actor Quim Masferrer.

Camí de la manifestació
(Ampliar) - Camí de la manifestació.

El tret de sortida el va donar Lleida a les 17:14. El presentador de la Seu donava lloc a la lectura de la primera part del manifest i continuació, al ritme de la música, els lleidatans s'unien en un batec, alçant cartolines en forma de punt. Després va ser el torn de Berga i més tard Salt, amb un ambient festiu i reivindicatiu. El presentador Masferrer cridava: "Avui Salt és la república de la diversitat i la convivència!". I els assistents responien al crit d'independència. L'actor va donar pas al cantant Gerard Quintana, que va llegir la tercera part del manifest.
En acabar els batecs de Tarragona i Barcelona, a les 17:4, van esclatar coets de forma simultània a les cinc ciutats catalanes. Els punts van bategar alhora tancant la jornada amb el cant d'Els Segadors i crits a favor de la independència.

La manifestació al passeig dels Països Catalans
(Ampliar) - La manifestació al passeig dels Països Catalans.


 • Diada Nacional de Catalunya
  Index d'arrticles i reportatges fotogràfics dels actes celebrats les Diades de 2007 a 2015.


 • [Més imatges] ---Back-Index-Index

  Aquarel·la de Fonsu Mateu Riera. Gentilesa de l'autor
  (Ampliar) - La manifestació a Salt. Aquarel·la de Fonsu Mateu Riera. Gentilesa de l'autor.
  Estelada gegant penjada al gratacels
  (Ampliar) - Estelada gegant penjada al "gratacels". Fotografia d'Abraham Simon, gentilesa de l'autor.
  Un participant a la manifestació
  (Ampliar) - Un participant a la manifestació.
  La manifestació al passeig dels Països Catalans
  (Ampliar) - La manifestació al passeig dels Països Catalans.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés