La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Durant la setmana abans de la Processó del Divendres Sant, se celebra cada anys l'exposició anomenada Exposanta a l'església dels Dolors, seu de la Confraria dels Dolors i de la Junta de Confraries.

A la nau de l'església s'hi exhibeixen els passos que conformen la Processó del Divendres Sant, excepte els de la Confraria de Jesús Crucificat, el Pas de la Caiguda i el Pas de l'Ecce Homo, que es conserven al "Castrum" dels Manaies, a l'església de Sant Lluc.

A l'antiga sacristia i altres dependències annexes, s'hi mostra una col·lecció de cartells antics de la Setmana Santa gironina, els originals de diversos artistes, els penons de les confraries, i altres objectes relacionats amb l'esdeveniment, com fanals, arrengladors, etc.

Com elements propis de l'edifici, a les parets de la nau s'hi mostren els olis de grans dimensions, 3,60 x 4,60 metres, obra de l'artista Joan Carles Panyó, qui també va ser responsable de la remodelació i decoració del temple, realitzats a partir de 1818, i que il·lustren diversos moments de la vida de Jesús.  • La Setmana Santa a Girona. Menú d'articles i reportatges fotogràfics sobre els diversos aspectes i moments de l'esdeveniment a la ciutat.

  • Back-Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés