La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 28 de setembre a l'1 d'octubre 2016 va tenir lloc a Girona la 28ena. edició del Festival de Cinema de Girona. Va arrencar el 1989, quan un grup de joves gironins va posar les seves pel·lícules a la pantalla, amb la necessitat de compartir les seves creacions artístiques. Aquell esdeveniment ha donat lloc a un Festival de cinema, pioner a Catalunya en la categoria "B", tot atraient talent de 130 països de tot el món .
La cerimònia d'inauguració va tenir lloc el dimecres 29 de setembre a la plaça de la Independència, i als Cinemes Albèniz.

Lluís Valentí director del Festival, entre Casandra Lungu, protagonista de Bernadeta i Mateu Ciurana, el director del curt
(Ampliar) - Lluís Valentí director del Festival, entre Casandra Lungu, protagonista de "Bernadeta" i Mateu Ciurana, el director del curt.

Els Cinemes Albéniz, una de les seus del festival, van acollir la inauguració amb la participació del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona Carles Ribas, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Ten, i el director del festival, Lluís Valentí.
En aquesta sessió inaugural es varen projectar, entre altres, els curts "White Walls", de Peter Welter, un teaser de "Pàtria", de Joan Frank Charansonnet, "Can you decide", de l'italià Lu Pulici, "Close encounters", de la neerlandesa Michelle Verhoeks, "Fixated" de l'australiana Bonnie Curtis, "Billy and Charley", del britànic Rafael Aflalo, "Redpoint", de l'ranià Motahareh Ahmadpour, "Last drop", de la sèrbia Ana Krstic, "Pavlov", de l'israelià Rotem Yarakchi, "Este tiene gracia", de Marcel Tomàs, "Timun Mas", de l'indonesi Fritz Widjaja, "Destino", de Marta Juanola, "Porque todos los días me parecen hoy?", d'Enzo Jara Riquelme, "Bernadeta", de Mateu Ciurana, i "Out of this", de l'iranià Keivan Mohseni.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona Carles Ribas i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Ten
(Ampliar) - El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona Carles Ribas i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Ten.
La Sala Albéniz, a punt de començar les projeccions
(Ampliar) - La Sala Albéniz, a punt de començar les projeccions.

Bonnie Curtis, actriu i directora del curt Macquarie Fields, d'Australia, durant la inauguració
(Ampliar) - Bonnie Curtis, actriu i directora del curt "Macquarie Fields", d'Australia, durant la inauguració.
Lluís Valentí director del Festival
(Ampliar) - Lluís Valentí director del Festival.
L'actor Boris Ruiz, durant la inauguració
(Ampliar) - L'actor Boris Ruiz, durant la inauguració.

[Inauguració edició 2015]

[Inauguració edició 2014]
[Gala de cloenda edició 2014]

[Més imatges]-----BackIndex-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés