La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 1 d'octubre 2016 va tenir lloc la cerimònia de cloenda i lliurament de premis de la 28ena. edició del Festival de Cinema de Girona. L'acte es va desenvolupar al Centre Cultural La Mercè on, entre altres, es va lliurar el premi al Millor Curt Local a Marta Juanola, de Besalú per "Destino", un film de 24 minuts que ella mateixa ha escrit i dirigit, i que gira entorn del retrobament de dues amigues que feia anys que caminaven per camins diferents.

Alguns dels premiats, al final de l'esdeveniment
(Ampliar) - Alguns dels premiats, al final de l'esdeveniment.

El premi a la millor interpretació va ser per les actrius Mariona Ribas i Núria Gago, pel film "Aïllament", que també es va endur el guardó a Millor Fotografia, ex aequo amb Carlos Essmann. "Donde caen las hojas", d'Alicia Albares, va guanyar el premi a la millor composició musical.
El jurat internacional va atorgar el premi al Millor Curt Internacional, que inclou producció, direcció i guió, va ser per la lleidatana resident a Manchester Neith Sentís, pel film "A l'ombra de la muntanya", sobre la història d'una parella que està esperant una criatura i viatja a un poble on es produirà un assassinat.
En la categoria internacional, el jurat format per l'iranià Pegah Arzi, la nord-americana Andrea Denise i la brasilera Vanesa Sandre de Florianópolis, també va distingir el film de Sentís amb els premis a Millor Composició Musical i Millor Fotografia, per Chris Solihull i Juan Sebastian Díaz, ex aequo, amb l'argentí Pablo Cravzovi, per "El maquinador", i Suzannah Mirghani per "Hind's Dream", respectivament, i per l'actriu barcelonina Elise Solano, que va rebre el premi a la millor interpretació.

L'actriu Maria Molins, durant el lliurament de premis
(Ampliar) - L'actriu Maria Molins, durant el lliurament de premis.

El film "Rumba Tres: de ida y vuelta", de Joan Campdevila i David Casademunt, va guanyar el premi en l'apartat de Millor Documental, i Ester Bertran va rebre una menció en la mateixa categoria per "Mia Puig. Història d'un valent". El jurat d'aquesta categoria estava format per Laia Fàbregas, Julia Steinweg i Isidoro Llorca. "Sound of Silence" de Thet Oo Maung, de Birmània, va guanyar en la categoria de Documental Internacional, premi atorgat pel jurat integrat per Claudio Lauria, Héctor Faver, Jordi Forcada i Lluís Baulida.
El premi Handicapped va ser pel film francès "Entends-moi", de Nicolas Coquet, amb una menció per "The Unseens" d'Arturo Sánchez. En la categoria Experimental es va distingir la nord-americana Daphna Mero, per "Migration" i el millor Videoclip, per "Can you decide", de Lu Pulice, sobre el tema de Jon Kenzie.

Els premiats amb el guardó Costa Brava Inclusive Mobile Film
(Ampliar) - Els premiats amb el guardó Costa Brava Inclusive Mobile Film.

Xavi Daura i Esteban Navarro, més coneguts com a Venga Monjas, es varen proclamar guanyadors de la categoria de Millor Websèrie, per "Dos salaos en modo random", i "How to Be Alone" d'Erez Eisenstein va guanyar el guardó en l'apartat Jewish Film.
Dins el Premi Costa Brava Inclusive Mobile Film, "Acosta't", d'Oriol Pallàs i Joan Marc Samsó es va endur el guardó a millor curtmetratge, mentre "Petit gran país", de Marina i Dúnia Mascort, va rebre el reconeixement a menors de 16 anys i "Inyectando Costa Brava" de Janina Fursa, va rebre un accèssit.
El Festival de Cinema de Girona va retre homenatge, en la gala de clausura, als desapareguts Uma Ysamat, actriu, pianista i cantant que va girar per tot el món amb James Thiérrée Chaplin i per al director Jaume Casas, un dels mestres del cinema underground català.
La Gala va finalitzar al claustre de la Mercè amb un aperitiu per a tots els assistents.[Més imatges]-----BackIndex-Next

Marta Juanola guanyadora del premi al Millor Curt Local del Festival de Cinema de Girona, durant la cerimònia
(Ampliar) - Marta Juanola guanyadora del premi al Millor Curt Local del Festival de Cinema de Girona, durant la cerimònia.
Marta Felip, alcaldessa de Figueres, durant el lliurament dels premis
(Ampliar) - Marta Felip, alcaldessa de Figueres, durant el lliurament del premi Costa Brava Inclusive Mobile Film.
Assumpció Hosta,  directora del centre Bonastruc ça Porta, al lliurament del premi a la categoria Jewish Film
(Ampliar) - Assumpció Hosta, directora del centre Bonastruc ça Porta, al lliurament del premi a la categoria Jewish Film.
El director del festival, Lluís Valentí, durant l'esdeveniment
(Ampliar) - El director del festival, Lluís Valentí, durant l'esdeveniment.

[Inauguració edició 2016]

[Inauguració edició 2015]

[Inauguració edició 2014]
[Gala de cloenda edició 2014]

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés