La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Per commemorar el trenta-cinquè aniversari de la representació dels Pastorets de Girona, el dissabte 21 de novembre 2015, va tenir lloc el "Festival de Llucifers i Satanassos", organitzat pel grup Proscènium, que va reunir a Girona els Llucifers, Satanassos i dimoniets més representatius de tot el país. A més dels de Girona i del barri de Sant Narcís, també es van poder veure Llucifers i Satanassos de Montblanc, Sant Julià de Ramis, el Vendrell, Rubí, Figueres, Mataró, la Palma de Cervelló i l'Ametlla de Merola, acompanyats per les Fúries Infernals de Girona, els Diables de l'Onyar i els Marrecs de Salt.

Belcebuna capitanejant la cercavila
(Ampliar) - Belcebuna capitanejant la cercavila.

Després d'una cercavila, que va sortir de la plaça del Pallol i va finalitzar a la plaça del Vi, animada per la característica Belcebuna dels Pastorets de Girona, els nens i nenes podien convertir-se en dimoniets passant, primer, per un taller de maquillatge que complementaven amb les banyes característiques dels Llucifers i Satanassos i, per acabar, fent una carta que els patges infernals entregarien hores més tard als reis de l'infern amb els desitjos i trapelleries que volien aconseguir per aquest any.

Festival de Llucifers i Satanassos. Cercavila a l'Argenteria
(Ampliar) - Festival de Llucifers i Satanassos. Cercavila a l'Argenteria.

Els més joves també es van poder fotografiar amb la patge infernal Belcebuna, així com també amb els Llucifers, Satanassos i dimoniets que van participar en la trobada.
Cap a les dotze del migdia hi va haver l'irrupció dels Dimonis Grossos dels Pastorets de tots els grups participants en la celebració, i van entrar al Teatre Municipal de Girona per participar en un gran espectacle i recital. Amb una platea plena de banyes es va fer un recital interpretatiu dels diversos actors amb fragments de les seves respectives obres.
Una de les parts que van ser més espectaculars va ser el cant conjunt del cant dels Pastorets de Girona, l'Anem a la Guerra, de Francesc Gay.

La banda dels Diables de l'Onyar
(Ampliar) - La banda dels Diables de l'Onyar.

 • Cartells dels Pastorets. Col·lecció de cartells dels Pastorets de Girona, des de 1978.


 • [Més imatges]-----BackIndex-Next

  Festival de Llucifers i Satanassos. Cercavila a l'Argenteria

  (Ampliar) - Festival de Llucifers i Satanassos. Cercavila a l'Argenteria.

  Festival de Llucifers i Satanassos. Cercavila a la Rambla

  (Ampliar) - Festival de Llucifers i Satanassos. Cercavila a la Rambla.

  Cartell del Festival de Llucifers i Satanassos

  (Ampliar) - Cartell del Festival de Llucifers i Satanassos.

  La patge infernal Belcebuna a la plaça del Vi

  (Ampliar) - La patge infernal Belcebuna a la plaça del Vi.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés