La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 24 de juliol al 2 d'agost 2015 ha tingut lloc a Girona la segona edició del Festival Internacional de Mapping (FIMG), un festival obert a tothom que entrellaça el valor arquitectònic de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.
Durant aquests dies la ciutat s’omple de llum per convertir-se en el referent internacional de la projecció mapping. Artistes i professionals del sector han posat en valor l’alt nivell artístic d’aquesta disciplina a través de projeccions de gran format en alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, i en petit format en el marc de la nova categoria de micro-mapping.

Aigües, de Teresa Martín i Carmen Platero
(Ampliar) - "Aigües", de Teresa Martín i Carmen Platero. Projecció a l'Apodyterium dels Banys Àrabs

El FIMG 2015 inclou el II Concurs Internacional de Mapping, amb projeccions amb les projeccions dels finalistes a la convocatòria oberta de mapping a les façanes i edificis de Girona, i el I Congrés Internacional de Mapping de Girona, un espai de debat i reflexió per a professionals del sector.
A més, el FIMG 2015 acull altres activitats relacionades amb el món del mapping, com la beca a la residència artística concedida per l'Ajuntament de Girona i Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona, els cursos i tallers de mapping, o les obres comissariades, com la de la nit inaugural del festival.
L'objectiu és fer del FIMG un festival lliure, accessible i obert a tothom.
Un festival participatiu on l’espectador valora les propostes que més li agraden, i on tothom qui ho desitgi pot aprendre l’art de la vídeo projecció. Benvingut al FIMG 2015. Visita Girona i deixa’t seduir per la màgia de la llum.

Projecció inaugural a la façana de l'antic Hospital de Santa Caterina
(Ampliar) - Projecció inaugural a la façana de l'antic Hospital de Santa Caterina. "Diplopia", peça en 3D de l'estudi Onionlab.

El divendres 31 de juliol va tenir lloc a la façana de l'antic Hospital de Santa Caterina la projecció inaugural, en la que es va presentar per primer cop a l'Estat un mapping 3D anàglif -imatges de dues dimensions amb la propietat de provocar un efecte tridimensional quan es veuen amb ulleres especials- sobre façana.
La peça estereoscòpica presentada "Diplopia", que gira al voltant de la visió doble, és a dir, al voltant de la percepció de dues imatges d’un únic objecte, és un treball de l'estudi barceloní Onionlab.

Les escales de la Catedral durant les projeccions a la façana de la Casa Pastors
(Ampliar) - Les escales de la Catedral durant les projeccions a la façana de la Casa Pastors

Altres façanes i edificis de la ciutat foren escenaris de les projeccions en diverses categories. Així, en categoria professional, les façanes de l'Ajuntament, dels Jutjats i de la Casa Pastors a la plaça de la Catedral. En categoria amateur, les projeccions a la façana de les cases del Pont d'en Gómez, i en categoria educativa, a l'edifici de les Àligues.

Projecció de Nihil Unus, del serbi Filip Roca, guanyador del primer premi en categoria professional. Façana de la Casa Pastors
(Ampliar) - Projecció de "Nihil Unus", del serbi Filip Roca, guanyador del primer premi en categoria professional. Façana de la Casa Pastors.

Dins la categoria professional, les obres a concurs, de 5 minuts de durada cadascuna, es projectaren de forma contínua en blocs de 30 minuts i varen ser avaluades per un jurat internacional format per Rogier van der Haide, director artístic del Festival de la Llum d´Amsterdam i Ambaixador de les Nacions Unides pel 2015; Laszlo Bordos, artista pioner del gènere, o Juliette Bibasse (FRA), productora d'art digital, entre d´altres.
El primer premi professional va ser per l'artista i dissenyador serbi Filip Roca pel projecte "Nihil Unus", una de les peces que es va poder veure a la façana de la Casa Pastors, que explora "les contradiccions i diferències en el paisatge natural del territori català" i les oposa als aspectes "que ha deixat l'empremta humana".
El segon premi va ser atorgat a "Synethesis", peça del francès Max Coisne, també projectada a la Casa Pastors.



  • Festival Internacional de Mapping Girona 2014
  • Mapping Animals fantàstics del Beatus
  • Mapping Orígen mitològic i històric de la ciutat
  • Mapping a la plaça del Vi. Temps de Flors 2013

  • Carrer de Sant Llorenç, il·luminat amb espelmes que indiquen el camí per visitar la peça Aigües projectada al micvé
    (Ampliar) - Carrer de Sant Llorenç, il·luminat amb espelmes que indiquen el camí per visitar la peça "Aigües" projectada al micvé.
    L'Apodyterium dels Banys Àrabs, escenari de la projecció del FIMG 2015
    (Ampliar) - L'Apodyterium dels Banys Àrabs, escenari de la projecció del FIMG 2015.
    Projecció a les façanes del Pont d'en Gómez
    (Ampliar) - Projecció a les façanes del Pont d'en Gómez (detall).
    Aigües, de Teresa Martín i Carmen Platero
    (Ampliar) - "Aigües", de Teresa Martín i Carmen Platero. Projecció al micvé, el bany ritual jueu del Centre Bonastruc ça Porta.
    Projecció a la façana de l'Ajuntament
    (Ampliar) - Projecció a la façana de l'Ajuntament.

    [Més imatges] ---[Videos] ---Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés