La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Inauguració exposició "El monestir de Sant Daniel a l'època medieval"

El dilluns 28 d'octubre 2013 va tenir lloc al claustre del Monestir de Sant Daniel la inauguració de l'exposició "El monestir de Sant Daniel a l'època medieval", que forma part de "La Girona Medieval", exposició que es troba emplaçada simultàniament en tres espais: el Museu d'Història de la Ciutat, el Museu d'Història dels Jueus i el claustre del Monestir de Sant Daniel. Aquestes exposicions resten obertes a les diverses seus fins el 30 de març 2014.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el bisbe de la ciutat, Francesc Pardo, durant la visita a l'exposició
(Ampliar) - L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el bisbe de la ciutat, Francesc Pardo, durant la visita a l'exposició.

El monestir de Sant Daniel a l'època medieval.

Cap a l’any 1015, en un moment en què la ciutat creixia amb força i es dibuixava com un enclavament potent i important, Ermessenda, comtessa de Girona, va fundar el Monestir de Sant Daniel, a la vora del Galligants. Han passat mil anys d’ençà que les monges benedictines s’hi varen instal·lar i avui encara és la seva llar.
Són l’únic monestir femení de Catalunya que, durant tants anys, ha romàs sempre en el seu lloc fundacional. La presència d’aquelles dones que havien decidit consagrar-se a Déu va marcar el desenvolupament del seu entorn immediat, i va contribuir a forjar la ciutat esplèndida que fou la Girona medieval.

Presentació de l'exposició per la comissaria Anna Gironella
(Ampliar) - Presentació de l'exposició per la comissaria Anna Gironella.

La inauguració va tenir lloc al claustre del monestir, amb presentació a càrrec d'Anna Gironella, comissaria de l'exposició i amb la pres`ència entre altres, de Carles Puigdemont, alcalde de Girona, Francesc Pardo, bisbe de la ciutat, i la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat.
També hi van ser presents els exalcaldes Joaquim Nadal i Anna Pagans, l'abadessa del monestir Maria Assumpció Pifarré, la directora dels Museus d'Història i dels Jueus, Sílvia Planas, i el públic que prèviament havia assistit a les Vespres de Sant Narcís que el bisbe Pardo havia presidit a la capella del monestir.

El claustre de Sant Daniel, de nit
(Ampliar) - El claustre de Sant Daniel, de nit.


  • El monestir de Sant Daniel
    ------Articles i reportatges fotogràfics del monestir i la seva història.  • L'església romànica del monestir de Sant Daniel.

    [Més imatges] -----------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés