La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte l'1 de novembre 2015 va tenir lloc la quarta edició de la "Baixada d'andròmines pel riu Onyar del segle XXI", activitat organitzada pels agrupaments d'escoltes i guies de la ciutat de Girona. Els ginys varen navegar, amb un riu amb ben poca aigua, des de las plaça Catalunya fins al pont de Sant Feliu, i tornada al punt de sortida.

Andròmina parodia del Vol gastronòmic
(Ampliar) - Andròmina parodia del Vol gastronòmic.

L'esdeveniment està organitzat pels quatre agrupaments escoltes de la ciutat de Girona -AEiG Sant Narcís, AEiG Vista Alegre, AEiG Pare Claret i AEiG Joan Pons-. Enguany, van participar en aquesta original carrera unes 150 persones procedents de diferents esplais i agrupacions escoltes del Gironès. Alguns participants es van servir de l'actualitat a l'hora de dissenyar les seves originals andròmines, com la que representava el Vol Gastronòmic, o una altra que simulava un dels dracs de la sèrie Joc de Trons.

Andròmina parodia dels dracs de Joc de Trons
(Ampliar) - Andròmina parodia dels dracs de Joc de Trons.

com a novetat, en aquesta edició les entitats organitzadores van afegir un element sorpresa al recorregut per fer encara més divertida l'experiència. Des dels ponts de Pedra, de les peixateries Velles, de Sant Agustí i d'en Gómez, llançaven ànecs de plàstic que els participants havien d'anar recollint.
La primera barca a arribar al Cul de la Lleona va ser la del Cau de Salt, i seguidament van arribar la resta d'embarcacions -algunes més senceres que altres- amb tots els seus membres xops de dalt a baix. L'AEiG Puig de Frou de la Cellera de Ter va ser la que va recollir més ànecs, mentre que la més treballada va ser pel drac de l'Esplai del Mercadal.

Llançament d'aneguets de plàstic des del Pont de Pedra
(Ampliar) - Llançament d'aneguets de plàstic des del Pont de Pedra.
Tornada de les andròmines al Pont de Pedra
(Ampliar) - Tornada de les andròmines al Pont de Pedra.

Les andròmines passant pel Pont de Sant Agustí

(Ampliar) - Les andròmines passant pel Pont de Sant Agustí.

Acompanyant les andròmines

(Ampliar) - Acompanyant les andròmines.

Pas per sota el pont de les Peixateries Velles

(Ampliar) - Pas per sota el pont de les Peixateries Velles.

Pas per sota el pont de les Peixateries Velles

(Ampliar) - Pas per sota el pont de les Peixateries Velles.


[Més imatges]-----BackIndex-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés