La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 13 d'octubre al 9 de novembre 2015, l'artista gironí Lluís Bosch Martí ha presentat dues exposicions d'homenatge a Damià Escuder i a Walter Benjamin, a les sales d'exposicions temporals del Museu d'Història de la Ciutat; a l'espai "La Carbonera", ha exhibit treballs sota el títol "Gironacord 2015. Homenatge a Damià Escuder (1934-2011)" i a "La Cisterna", ha presentat "Angelus Novus 2015. Homenatge a Walter Benjamin (1892-1940)".

Manel Costa-Pau, professor i escriptor, durant la seva intervenció
(Ampliar) - Manel Costa-Pau, professor i escriptor, durant la seva intervenció.

El dijous 29 d'octubre, diada de Sant Narcís, va fer-ne la inauguració oficial amb la participació d'amics, deixebles i coneixedors dels homenatjats. Als dos espais, varen participar-hi amb els seus parlaments i les seves aportacions vitals, després de la introducció i presentació de Lluís Bosch Martí, Pere Pujolràs i Baró, president de l'associació de veïns i comerciants del barri de Sant Feliu.
Seguidament, va intervenir Quim Torra Roura, escriptor i divulgador de la història de Girona, Dani Rocas, pensador i deixeble de Damià Escuder, Pere Cornellà, historiador, Manel Costa-Pau, pensador i escriptor, Joan Escuder, germà de Damià i ex-president del GEiEG, Santiago Vancells, metge i coordinador, durant 5 anys, del Projecte Internacional Benjamin-Portbou, i Llorenç Carreras, mestre i ex-director de l'escola Annexa.

Joan Escuder, germà de Damià i ex-president del GEiEG, durant la inauguració
(Ampliar) - Joan Escuder, germà de Damià i ex-president del GEiEG, durant la inauguració.
Escenificació de la vida de Walter Benjamin
(Ampliar) - Escenificació de la vida de Walter Benjamin.
Lluís Bosch Martí i Santiago Vancells durant la inauguració
(Ampliar) - Lluís Bosch Martí i Santiago Vancells durant la inauguració de les exposicions.

Santiago Vancells, metge i coordinador, durant 5 anys, del Projecte Internacional Benjamin-Portbou

(Ampliar) - Santiago Vancells, metge i coordinador, durant 5 anys, del Projecte Internacional Benjamin-Portbou.

Escenificació de la vida de Walter Benjamin

(Ampliar) - Escenificació de la vida de Walter Benjamin.

L'artista, Lluís Bosch Martí

(Ampliar) - L'artista, Lluís Bosch Martí.


 • Exposició "Gironacord 2015". Article i reportatge fotogràfic de l'exposició homenatge a Damià Escuder a l'espai "La Carbonera" del Museu d'Història de la Ciutat.

 • Exposició "Angelus Novus 2015". Article i reportatge fotogràfic de l'exposició homenatge a Walter Benjamin a l'espai "La Cisterna" del Museu d'Història de la Ciutat.

 • L'exposició "Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili". Article i reportatge fotogràfic de l'exposició al Centre Bonastruc ça Porta.

 • Inauguració de l'exposició. Article i reportatge fotogràfic de l'exposició "Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili"al Centre Bonastruc ça Porta.

 • Conferència de Lluís Bosch Martí. Articles i reportatge fotogràfic de la conferència "Walter Benjamin (Portbou)" a caixafòrum el 30 de setembre 2015.

 • Exposició "Grup Parxis 75". Articles i reportatge fotogràfic de l'exposició-homenatge al grup format per format per Lluís Bosch Martí i Bep Marquès, al Museu d'Història de Girona.

 • [Més imatges]-----BackIndex-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés