La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El diumenge 30 d'octubre 2016 va tenir lloc a la plaça del Vi la tradicional Diada Castellera, en aquesta edició amb la participació dels Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa.
Els Minyons de Terrassa van descarregar per primera vegada a la seva història l'espectacular 3d9 amb folre i agulla. Els Marrecs de Salt van portar per primer cop a plaça un castell de nou, sense èxit després de tres intents. La tercera colla participant, els Capgrossos de Mataró, també van aconseguir una fita històrica carregant el seu primer 9d8.

Alegria dels Minyons de Terrassa al descarregar l'espectacular 3d9 amb folre i agulla
(Ampliar) - Alegria dels Minyons de Terrassa al descarregar l'espectacular 3d9 amb folre i agulla.

L'inici de la jornada la va marcar l'entrada dels tres pilars caminant dels Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa. Els amfitrions, els Marrecs, varen ser els encarregats d'obrir la jornada, amb un 3d9 amb folre, castell que, després de dos intents sense èxit, van voler-ho tornar a intentar en la ronda extra o de millora, ocasió en la que els Marrecs es van quedar a un pas de fer història; el castell va defallir quan l'enxaneta estava a pocs metres d'arribar a dalt.

Actuació dels Marrecs de Salt
(Ampliar) - Actuació dels Marrecs de Salt.

El públic que va omplir de gom a gom la plaça del Vi va reconèixer el treball dels Marrecs un fort aplaudiment. Malgrat tot, la colla va descarregar un 5d8, l'anomenada "catedral dels castells", i la torre de 8 amb folre.
El punt àlgid de la jornada el van protagonitzar els Minyons de Terrassa descarregant el 3d9 amb folre i agulla. Després de carregar-lo en dues ocasions, el 2008 i el 2015, ha estat a Girona on van aconseguit també descarregar-lo.

La plaça del Vi, de gom a gom
(Ampliar) - La plaça del Vi, de gom a gom.

Els Minyons ja havien fer història amb el 4d9 sense folre el 1998 i amb el 3d10 amb folre i manilles el 2014 i el 2015. Amb aquest darrer castell, els Minyons van iniciar la seva actuació ahir a la Diada Castellera de Girona però en aquesta ocasió el castell va caure en el moment de descarregar-lo. La colla va acabar de lluir-se amb un 5d9 amb folre.
Finalment, els Capgrossos de Mataró també van oferir una jornada important aconseguint carregar el seu primer 9d8, un castell que tampoc s'havia vist mai en aquesta plaça. A la primera ronda van descarregar sense problemes un 3d9 amb folre i van acabar l'actuació descarregant una torre de 8 amb folre.

Actuació dels Capgrossos de Mataró
(Ampliar) - Actuació dels Capgrossos de Mataró.


Entrada a la plaça del pilar dels Marrecs de Salt

(Ampliar) - Entrada a la plaça del pilar dels Marrecs de Salt.

Entrada a la plaça del pilar dels Minyons de Terrassa

(Ampliar) - Entrada a la plaça del pilar dels Minyons de Terrassa.

Entrada a la plaça del pilar dels Capgrossos de Mataró

(Ampliar) - Entrada a la plaça del pilar dels Capgrossos de Mataró.

Enxaneta del pilar dels Marrecs de Salt

(Ampliar) - Enxaneta del pilar dels Marrecs de Salt.

Actuació dels Marrecs de Salt

(Ampliar) - Actuació dels Marrecs de Salt.


  • Castells de vigília 2016

  • Pujada del pilar a la Catedral 2016

  • Castells dins la nau de la Catedral 2016

  • [Més imatges]-----BackIndex-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés