La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 28 d'octubre 2017, la Federació de Penyes del Girona FC es va encarregar de gestionar i organitzar un acte que, en plenes festes de Sant Narcís i la vigília de rebre la visita del Real Madrid a l'estadi de Montilivi (partit que va finalitzar amb la victòria del Girona per 2 a 1), que va consistir en la col·locació d'una placa commemorativa de la fundació del club de futbol a l'antic cafè Norat, sota les voltes de la Rambla de la Llibertat.

Placa col·locada en commemoració de l'ascens del Girona

(Ampliar) - Placa col·locada en commemoració de l'ascens del Girona.

El 23 de juliol de 1930, a l'antic Cafè Norat, sota les voltes de la Rambla, va néixer el Girona FC. Una colla d'emprenedors i amants del futbol de l'època van decidir fundar un club que agafava el relleu de la desapareguda UD Girona. Allà mateix, una placa metàl·lica recorda l'efemèride del naixement de l'entitat. Vuitanta-set anys més tard, el Girona competeix amb els millors equips de l'Estat a la màxima categoria en un estadi amb capacitat per a 13.500 persones. L'èxit assolit el mes de juny 2017 té també el seu record en forma de placa.

Repartiment de premis

(Ampliar) - Repartiment de premis.

A l'acte varen assistir l'entrenador Pablo Machín i els jugadors Eloi Amagat, Aday Benítez, Pere Pons i Àlex Granell, exjugadors, el president Delfí Geli, el director general, la regidora d'Esports, Isabel Muradàs, la regidora Eva Palau, representants de la Federació, i membres de les penyes. Les gestions per obtenir el vistiplau de l'Ajuntament a la instauració de la placa, de bronze, han anat a càrrec d'Esteve Fernández, president de la penya Nord-Àlex Granell d'acord amb la resta de membres de les penyes.
Les dotze penyes que conformen la federació i que han liderat el projecte són Gironina, Immortal, Guíxols-Costa Brava, Nord-Àlex Granell, Barbero Bailongo, Saltenca, Vallcanera-Sils, Eloi Amagat, Pablo Machine, Pere Pons, Paparres Gironins i Cassanenca.

Foto de grup a les voltes de la Rambla de la Llibertat

(Ampliar) - Foto de grup a les voltes de la Rambla de la Llibertat.

La placa ha estat íntegrament finançada pels aficionats gironistes mitjançant un sorteig organitzat per la Federació, del qual van entregar-se'n els premis, una rèplica de la placa, una samarreta signada pels jugadors i dues entrades pel partit contra l'Athletic de Bilbao, aprofitant l'esdeveniment.


La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, amb el president del Girona, Delfí Geli Roura

(Ampliar) - La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, amb el president del Girona, Delfí Geli Roura.

Retrat d'estudi de Josep Prats, porter de l'equip de futbol de la Unió Deportiva Girona. 1922-1930

(Ampliar) - Retrat d'estudi de Josep Prats, porter de l'equip de futbol de la Unió Deportiva Girona. 1922-1930. Autor desconegut. CRDI - Ajuntament de Girona.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, durant el seu parlament

(Ampliar) - La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, durant el seu parlament.


  • Celebració de l'ascens del Girona FC a primera divisió. Reportatge fotogràfic i article de la rebuda a la plaça del Vi i la celebració de l'ascens del Girona el 6 de juny de 2017.

  • [Més imatges]------ Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés