La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dijous 1 de novembre 2018 els Marrecs de Salt varen fer la tradicional pujada d'un pilar de quatre, quan començaven a sonar les campanes de les nou del vespre, pels 90 graons de l'escalinata de la Catedral, una tradició que es va començar l'any 1997. Prèviament, es va fer una actuació castellera al peu de les escales.
També es van fer quatre pilars de comiat, com cada any, al segon replà de les escales, i finalment un pilar construït pels menuts de la colla. Aquesta actuació dels Marrecs va aixecar molta expectació, i l’entorn de les escales de la catedral es va omplir de gom a gom, com ja és habitual.

Grup de castellers asseguts a les escales de la Catedral amb el President Torra, l'alcaldessa Madrenas i el bisbe de Girona Francesc Pardo

(Ampliar) - Grup de castellers asseguts a les escales de la Catedral amb el President Torra, l'alcaldessa Madrenas i el bisbe de Girona Francesc Pardo.

Quan l'estructura del pilar ja havia encarat el darrer terç de les escales, el pilar va cedir, però els Marrecs no es van rendir. Van refer l'estructura en el mateix punt i, un cop aixecats, van culminar l'ascensió, entre aplaudiments dels espectadors.
Com a espectador d'excepció en aquesta ocasió hi havia el President Quim Torra, acompanyat de l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas. Finalitzades les actuacions, els Marrecs varen asseure's a les escales per poder ser fotografiats en grups pels espectadors. Entre els castellers es varen asseure el President Torra, l'alcaldessa Madrenas i el bisbe de Girona Francesc Pardo.

Quatre pilars construïts pels petits de la colla castellera

(Ampliar) - Quatre pilars construïts pels petits de la colla castellera.

Imatge de grup dels castellers a les escales de la Catedral

(Ampliar) - Imatge de grup dels castellers a les escales de la Catedral.


Preparatius del pilar a la plaça de la Catedral

(Ampliar) - Preparatius del pilar a la plaça de la Catedral.

Actuació castellera a la plaça de la Catedral

(Ampliar) - Actuació castellera a la plaça de la Catedral.

Actuació castellera dalt les escales de la Catedral

(Ampliar) - Actuació castellera dalt les escales de la Catedral.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés