La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 27 d'agost de 2013 es va inaugurar, al Teatre Municipal, la XIIIena. edició del Festival Internacional de Teatre Amater de Girona (Fitag). L'espectacle inaugural va anar a càrrec del grup Cràdula Teatre, de Cassà de la Selva, que, davant un teatre ple de gom a gom, va representar "UAP-13" (llegit al revés, PAU), una representació on la música és un dels principals eixos i es centra en "El retaule de les meravelles" de Cervantes, creant una similitud entre el retaule utòpic de l'escriptor i el retaule de la societat actual.

Un moment de la representació d'UAP-13
(Ampliar) - Un moment de la representació d'UAP-13.

L'espectacle inaugural, UAP 13, segons el director de la companyia que el coordina, Mon Bover, Cràdula Teatre és un treball que fan amb els instituts per treballar la pau, treballar els valors, uns valors que cal tenir presents a la vida diària dels joves. UAP sorgeix fa cinc anys, creant una representació de teatre musical cada mes de gener. Aquest treball el porten a terme joves d'entre 14 a 16 anys en un projecte que any rere any incrementa el nombre d'instituts que hi participen. En aquesta cinquena edició, l'UAP el conformen un total de 26 centres d'arreu de la comarca de Girona.

Un moment de la representació d'UAP-13
(Ampliar) - Un moment de la representació d'UAP-13.

La significació del treball que realitza Cràdula Teatre, amb l'ajuda dels professors de música dels centres, és que els alumnes no estudien música, no van a conservatoris, simplement canten, canten perquè els agrada. Tot i això, en l'espectace es poden sentir solos i una preparació prèvia molt gran, molts assajos al darrere i molta implicació. Per a ells poder actuar al Teatre Municipal és quelcom totalment inesperat, ja que estan acostumats a cantar al pati de l'escola. Però, assegura el director, s'han compromès a posar-se en escena amb tots els rigors que aquest teatre implica. El resultat: un extraordinari espectacle que ha aixecat dels seus seients el públic, en un aplaudiment final.

Un moment de la representació d'UAP-13
(Ampliar) - Un moment de la representació d'UAP-13.Un moment de la representació d'UAP-13

(Ampliar) - Un moment de la representació d'UAP-13.[Més imatges] -----------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés