La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Les fonts Martina i la d'en Mistaire són dues de les més de 250 fonts que es localitzen al massís de les Gavarres. L’orografia i la geologia de les Gavarres faciliten l’existència de nombrosos cursos d’aigua i una gran quantitat de fonts. Tot i així, en aquest massís l’aigua sempre ha estat un recurs escàs, de manera que s’ha aprofitat al màxim la possibilitat d’obtenir-la.

La font Martina
(Ampliar) - La font Martina.

La font Martina

Una suau baixada de la ruta que ens porta al castell de Sant Miquel, prop de la masia de Cal Mistaire, ens permet d'accedir a la font Martina. Un gros forat de parets circulars, construït amb pedra seca rebossada, servia per emmagatzemar-hi l'aigua. Just abans de la font, baixant-hi a la dreta, s'hi pot observar una construcció gens freqüent: les restes d'una antiga cabana de pastors.

Cabana de pastor a tocar la font Martina
(Ampliar) - Cabana de pastor a tocar la font Martina.

La font d'en Mistaire

La font d'en Mistaire es troba al vessant del puig de Sant Miquel, a la dreta de la ruta Girona-Sant Miquel, just abans d'arribar al coll d'en Figueres. És una font estacional, i una petita barraca de pedra seca la protegeix de les aigües d'escorrentia que drenen la vall amb violència durant l'època de pluges.

La font d'en Mistaire
(Ampliar) - La font d'en Mistaire.

Conillet o gos (Antirrhinum majus).

Molsa i heures a la font Martina.

Líquens damunt l'escorça d'un arbre.

  • Cal Mistaire. Article sobre la vida a pagès y reportatge fotogràfic de la masia.

  • Can Micaló. Article sobre les construccions amb pedra seca y reportatge fotogràfic de la masia.

  • [Més imatges] -----------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés