La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Contemplar el desenvolupament de la vida urbana des d'un balcó solia ser, en altres èpoques, un entreteniment habitual. La gent, asseguda en una cadira de balca, o recolzada a la barana del balcó, observava el devenir diari o els grans esdeveniments que tenien lloc als carrers de Girona, des de la seva posició privilegiada.

Aquest costum, superat per diversos motius, queda rellevat pel passeig per la ciutat per gaudir dels esdeveniments que tenen lloc a determinades zones de Girona. A part dels grans, aquells que són marcats al calendari, com les desfilades de gegants que tenen lloc durant les Fires i Festes de Sant Narcís, les processons de Setmana Santa i Corpus, o els grans actes multitudinaris com Girona Temps de Flors o les Fires de l'1 de novembre, també tenen lloc a la ciutat d'altres petits, a vegades minúsculs, als carrers de Girona: petites fires de productes gastronòmics, d'artesans, actuacions musicals, espectacles o mostres de tota mena.

A aquests darrers, que no tenen gairebé mai un calendari establert, tot i que solen produïr-se amb l'arribada del bon temps, a la primavera, i que s'estenen fins l'arriba dels primers freds, dediquem aquest apartat que titolem de forma suggerent com Girona al carrer.

Segons la seva adscripció temàtica, els hem agrupat en Art al carrer, en el que es tenen en compte les manifestacions bàsicament plàstiques, Gastronomia al carrer, amb les fires de queviures, Espectacles al carrer, amb esdeveniments i mostres, i Música al carrer amb les manifestacions musicals diverses que hi tenen lloc.


Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés